Başbakan Binali Yıldırım'ın zamlar ile ilgili açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "Son günlerde kamuoyunda 'Efendim işte zamlar oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor.', çeşitli şeyler var. Doğru. Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor." dedi.

banner96

Başbakan Binali Yıldırım'ın zamlar ile ilgili açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "Son günlerde kamuoyunda 'Efendim işte zamlar oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor.', çeşitli şeyler var. Doğru. Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor." dedi.

30 Eylül 2017 Cumartesi 16:27
Başbakan Binali Yıldırım'ın zamlar ile ilgili açıklaması
banner22

- Başbakan Yıldırım: (3)
- "Son günlerde kamuoyunda 'Efendim işte zamlar oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor.', çeşitli şeyler var. Doğru. Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor"
- "Son bir yıldan itibaren savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler sağladık, çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı karşılamak ve savunma sanayinde yetkinliğimizi artırmak için ilave kaynağa ihtiyacımız var. Bunun bir kısmını kamuda tasarruf ederek, kamudaki bazı harcama önceliklerini yeniden gözden geçirerek sağlayacağız, bir kısmını da doğrusu tabii vergi artışı gibi yollarla karşılamış olacağız. 2018; 2015'te turizmdeki kayıplarımız, 2016'daki kayıplarımız, darbe dolayısıyla yaşadıklarımızın birikimidir. 2018, zor bir yıl olacak. O zorluktan hasar almadan çıkabilmek için bazı tedbirleri almak zorundaydık, bu tedbirleri alıyoruz ama 2019 ve sonrası için daha güçlü şekilde gireceğiz ve büyük hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz"
- "(İş adamlarına) Sizden istediğim şu; geleceğe bakın. Olabildiğince ileriye bakın, 2023'e odaklanın, daha sonrasına odaklanın, işinizi, aşınızı büyütmek demek, ülkeyi büyütmek demek. 'Benim yaptığımdan ne olacak?' demeyin. Sizin yaptıklarınız bir araya geliyor, toplanıyor, Türkiye'nin değeri oluyor, katma değeri oluyor ve Türkiye bir basamak daha yukarı çıkıyor. Bir basamak daha yukarı çıkmak demek daha çok insanımıza iş bulmak demek, daha çok insanımızın yüzünü güldürmek demek."

Yıldırım, Kocaeli'de iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Kocaeli'de 100 binin üzerinde çalışanı olan faal 13 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve 35 liman bulunduğunu söyledi.

Kocaeli'de aynı zamanda Türkiye'deki üretiminin yüzde 13-14'ünün yapıldığını dile getiren Yıldırım, şehrin, İstanbul ve Bursa'dan sonra bu alanda 3. sırada geldiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, burada bin 200 yataklı modern bir hastane yapıldığını anımsatarak, "Onun dışında Muallimköy konuşuldu. 3 bin dönümde, tamamı yapıldığında çok büyük bir Bilişim Vadisi olacak. Gelecek bilişimde. Gelecek akıl teriyle alın terinin birleşmesinde. Sadece alın teriyle kalkınamayız. Tamam tekstilde, makine sanayinde, gemi inşaatında, demir çelikte ve birçok alanda iyiyiz ama stratejik üstünlük sağlayacak alanlar akıl terinin daha fazla olduğu işler." diye konuştu.

Dünyanın değiştiğinin altını çizen Yıldırım, uzay teknolojileri ve havacılıkla ilgili yazılıma sahip olunması, bu alandaki gelişmelerin ıskalanmaması durumunda dünya üzerinde söz söyleyen ülke haline gelineceğini vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım, şu anda en büyük gücün bilgi olduğunu aktararak, "Bundan böyle bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi katma değere çeviren ülkeler yol alacak, diğerleri tabiri caizse offline olacak. Bu şekilde bir gidişattayız. Bunu görmemiz, tedbirlerimizi hemen almamız lazım. Bunu nasıl sağlayacağız? Eğer kendi iç meselelerimizde kısır çekişmelerle zamanımızı heba edersek bunu yapamayız. Önümüzde bakacağız, işimizi yapacağız. Kafamızı ülkenin yarınları için daha çok meşgul edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Savunma sanayiinde ciddi gelişmeler sağladık"

Söylenecek çok şey olduğunu, söylenmesi gereken konularla ilgili kendilerine kapsamlı bir dosya verildiğini ve bunların hepsine bakıp çözümleri aktaracaklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Son günlerde kamuoyunda 'Efendim işte zamlar oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor.' çeşitli şeyler var. Doğru. Zam yapmak, yani nasıl söyleyeyim, çok makbul bir şey değil ama ülkenin ihtiyaçları, gerçekleri ortadaysa bazı tedbirleri de kalıcı ferahlık için almak gerekiyor. Çünkü son bir yıldan itibaren savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler sağladık, çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı karşılamak ve savunma sanayinde yetkinliğimizi artırmak için ilave kaynağa ihtiyacımız var. Bunun bir kısmını kamuda tasarruf ederek, kamudaki bazı harcama önceliklerini yeniden gözden geçirerek sağlayacağız, bir kısmını da doğrusu tabii vergi artışı gibi yollarla karşılamış olacağız. 2018; 2015'te turizmdeki kayıplarımız, 2016'daki kayıplarımız, darbe dolayısıyla yaşadıklarımızın birikimidir. 2018, zor bir yıl olacak. O zorluktan hasar almadan çıkabilmek için bazı tedbirleri almak zorundaydık, bu tedbirleri alıyoruz ama 2019 ve sonrası için daha güçlü şekilde gireceğiz ve büyük hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz. Büyük hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz."

- "2019'dan itibaren işsizliği tek rakamlı hale getireceğiz"

Başbakan Binali Yıldırım, iş adamlarına da şöyle seslendi:

"Sizden istediğim şu; geleceğe bakın. Olabildiğince ileriye bakın, 2023'e odaklanın, daha sonrasına odaklanın, işinizi, aşınızı büyütmek demek, ülkeyi büyütmek demek. 'Benim yaptığımdan ne olacak?' demeyin. Sizin yaptıklarınız bir araya geliyor, toplanıyor, Türkiye'nin değeri oluyor, katma değeri oluyor ve Türkiye bir basamak daha yukarı çıkıyor. Bir basamak daha yukarı çıkmak demek daha çok insanımıza iş bulmak demek, daha çok insanımızın yüzünü güldürmek demek. Bakın biz bir milyon insanımıza her yıl iş buluyoruz. Ama iş gücüne katılanların sayısı bir milyon 300 bin. Bu ne demektir? Daha fazla insanımıza iş bulmamız lazım. Nasıl bulacağız? Yeni iş yerleri açacağız. Onun için Orta Vadeli Plan ile inşallah 2019'dan itibaren işsizliği tek rakamlı hale getireceğiz. Enflasyonu yüzde 6-7 bandına çekeceğiz ve büyümeyi 5,5 ortalama seviyesinde sürdüreceğiz. İnşallah bu hedefleri hep birlikte dayanışmayla, zorlukları birlikte aşmak suretiyle başarmış olacağız."

- Notlar

Programa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli'de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Başbakan Yıldırım'a konuşmasının ardından seccade hediye etti.

banner44
Son Güncelleme: 30.09.2017 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52