İzcilerden Fetih kampı

Kağıtsporlu izciler İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümünde Fetih ve Fatih temalı kampta bir araya geldi.

banner96

İzcilerden Fetih kampı

Kağıtsporlu izciler İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümünde Fetih ve Fatih temalı kampta bir araya geldi.

03 Haziran 2018 Pazar 13:44
İzcilerden Fetih kampı
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler Fatih ve Fetih Temalı kulüp kampında buluştular. Kartepe ve Aytepe kamp alanlarında gerçekleştirilen Ramazan Akkuş ve Eda Gülez’in kamp müdürlüğünü üstlendiği kampa 150 izci, izci gönüllüsü ve liderler katıldı.

  

BİLGİ YARIŞMASINDA KIYASIYA MÜCADELE

Kampta, İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmed’in hayatı hakkında verilen bilgilerin ardından izciler bilgilerini sınadılar. Eğitimci liderler tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında obalar ve ekipler kıyasıya mücadele ettiler.

 

KAMP ATEŞİNDE FATİHİ ANDILAR

Kampın son akşamı gerçekleştirilen kamp ateşi programında izciler obalar ve ekipler halinde Fatih ve Fetih teması üzerine hazırladıkları şiir, marş ve oyunları sergilediler. Kamp ateşi programında izcilere eğitimci liderler tarafından içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı hakkında genel bilgiler verildi.

 

GÖKYÜZÜNÜ İNCELEDİLER

Kamp boyunca izcilere eğitimci liderler tarafından Matrak, Mangala, Okçuluk, Dağ Bisikleti ve Sızma dallarında uygulamalı eğitim verildi. Kampın akşamı verilen temel astronomi eğitiminin sonunda izciler Gök Atlası yaptılar. Yaptıkları gök atlaslarını açık havda deneme fırsatı bulan izciler, gök yıldızına bakarak yön tayin etme yıldız konumlarını inceleme gibi birçok konuda tecrübe sahibi oldular.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52