KO-MEK Hurması teşekkürü

Ramazanda kursiyer Sefanur’un evine konuk olan KO-MEK’i yeniden evinde ağırlayan Hayriye Teyze’den...

banner96

KO-MEK Hurması teşekkürü

Ramazanda kursiyer Sefanur’un evine konuk olan KO-MEK’i yeniden evinde ağırlayan Hayriye Teyze’den...

26 Haziran 2018 Salı 14:03
KO-MEK Hurması teşekkürü
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), eğitimin yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. KO-MEK Vefası ve KO-MEK Hurması projeleri, birine karşılıksız el uzatmanın ne kadar değerli olduğunu kanıtlıyor. Söz konusu projelerle ulaşılan aileler ise kendilerine uzatılan bu ele adeta sımsıkı sarıldı. En zor zamanlarında KO-MEK’i yanında bulan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

KO-MEK VEFASI, KO-MEK HURMASI

Bilindiği gibi KO-MEK bu eğitim döneminde, KO-MEK Vefası ve KO-MEK Hurması adı altında iki önemli sosyal projeye imza attı. KO-MEK Vefası, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. Bir diğer proje ise geçtiğimiz Ramazan ayı ile birlikte hayata geçen KO-MEK Hurması Projesi oldu.Proje ile KO-MEK Türk Mutfağı Kursiyerlerinin hazırladığı yemekler Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bu iftarlara Büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri katıldı ve vatandaşlarla birlikte oruç açtı. Sofrada gerekli olan tüm sofra takımı da aileye götürülerek, hediye edildi.

ŞEBEKE SUYU BAĞLANDI

KO-MEK Hurması Ramazan ayında Mefruşat Kursiyerinin evine konuk oldu. İftarın ardından gerçekleşen sohbette ise ailenin içme suyu ile ilgili yaşadığı problem gündeme geldi. Yetkililer söz konusu durumu Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimine ivedikle ulaştırdı ve kısa bir süre sonra haneye şebeke suyu bağlandı.

HEMEN İLGİLENDİLER, SU GELDİ. ALLAH RAZI OLSUN

Öte yandan kursiyerimizin annesi, ailesine yönelik bu anlamlı ziyaret ve bağlanan su sebebiyle teşekkür etmek için KO-MEK yetkililerini evine davet ederek, ağırladı. Kursiyerimizin evine bayramlaşmak için giden KO-MEK yetkililerini kapıda Hayriye Teyze karşıladı. Sohbetin başında evine bağlanan suya değinen Hayriye Teyze, “Allah sizden bin kere razı olsun. Kimse bu sorunumuzu bilmiyordu. O akşam iftarda bu konuyu konuştuk ama ben yardım geleceğini bilmiyordum. Hemen ilgilendiler ve suyumuz geldi. İlk kez böyle bir yardım aldım. Allah getirenden, yardım edenden razı olsun” dedi.

KIZIM KO-MEK İLE YENİDEN DOĞDU

Hayriye Teyze, sohbette, küçük yaşta geçirdiği epilepsi rahatsızlığı nedeniyle uzun bir tedavi süreci yaşayan kursiyerimizin durumuna değindi. Kızının uzun yıllar tedavi gördüğünü ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını anlatan Hayriye Hanım, “Kızım ismini dahi söylemiyordu. Ama ne zaman KO-MEK ile tanıştı, hayatı değişti. Konuşmaya başladı, hastane tedavisini bıraktık. İlk olarak örgü branşına gitti. Kızımı orada çok yüreklendirdiler. Şimdi mefruşat bölümünde,  kendini geliştirdi. Ben bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki, kızım KO-MEK ile yeniden doğdu. Hocalarımıza, kızımla ilgilenen herkese teşekkür ederim” dedi. Kursiyerimiz ise, KO-MEK öncesinde hiç konuşmadığını ve sessiz biri olduğunu anlatarak, “Şimdi konuşuyorum, üretiyorum ve çok mutluyum. KO-MEK’in her zaman hayatımda olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

SEVİNÇTE VE KEDERDE BİZ BİR AİLEYİZ

Kursiyerimiz ve Hayriye Hanımı evinde ziyaret eden KO-MEK yetkilileri ise, KO-MEK’in bir aile olduğunu, sevinçte ve kederde her zaman birlikte olduklarını söyledi. KO-MEK yetkilileri ziyarette Hayri Teyzenin elini öperek geçmiş Ramazan bayramını kutlamayı da ihmal etmedi.

banner44
Anahtar Kelimeler:
KocaeliKomek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52