Kocaeli'de sultan baba FETÖ/PDY davası

Örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan grubun içinde oldukları iddia edilen, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 2'si tutuklu, 1'i firari 24 sanığın yargılanmasına devam edildi

banner96

Kocaeli'de sultan baba FETÖ/PDY davası

Örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan grubun içinde oldukları iddia edilen, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 2'si tutuklu, 1'i firari 24 sanığın yargılanmasına devam edildi

07 Eylül 2017 Perşembe 14:37
Kocaeli'de sultan baba FETÖ/PDY davası
banner22

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 2'si tutuklu, 23 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

İlgili kurumlardan istenen yazılara gelen yanıtların zapta geçirilmesinin ardından duruşmada söz verilen ve örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan gruptan oldukları iddia edilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

Tutuklu sanık Ramazan Targın, yaklaşık 13 aydır tutuklu olduğunu, bu nedenle çocuklarının psikolojik olarak rahatsızlandığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Targın'ın avukatı Fatih Dişçi ise müvekkilinin 13 aydır tutuklu olduğunu, tedbirin cezaya dönüştüğünü savunarak, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Diğer tutuklu sanık Osman Yavuz da ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını öne sürerek, "Kullandığım telefon hattı bana aittir. Telefon ise oğluma ait şirketin üzerinedir. İş yerime ait internetin şifresini bazı kişilere vermiş olabilirim. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında suçun vasfı, kanunda öngörülen ceza miktarı ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların üzerindeki tedbirlerin sürmesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve ByLock içeriklerinin yeniden istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

banner44
Anahtar Kelimeler:
FetöDavaSultan Baba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52