Kocaeli Sapanca gölünden besleniyor !

Yuvacık Barajı’daki su miktarın azalması sonrası Sapanca Göllü’nde su alımı devam ediyor. Gölden alınan suyun miktarı 8.3 milyon metreküpe ulaştı.

banner96

Kocaeli Sapanca gölünden besleniyor !

Yuvacık Barajı’daki su miktarın azalması sonrası Sapanca Göllü’nde su alımı devam ediyor. Gölden alınan suyun miktarı 8.3 milyon metreküpe ulaştı.

16 Kasım 2020 Pazartesi 15:28
Kocaeli Sapanca gölünden besleniyor !
banner22

Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajında yaz aylarında artan su kullanım miktarı ve düşük yağışlar sebebiyle, 23 Eylül tarihi itibariyle Sapanca Gölü Terfi Merkezinden 3 pompa ile su alımına başlandı. Bugün itibariyle geçen süre zarfında Sapanca Gölünden toplam 8.3 milyon metreküp su alındı. Pompaların çalıştırılmasından dolayı da 1 milyon 968 bin TL enerji maliyeti oluştu.

1 MİLYON 968 BİN TL ENERJİ MALİYETİ

Sapanca Gölü Terfi Merkezinden 3 pompa ile Başiskele Kullar İçme suyu Arıtma Tesisine 22 kilometrelik isale hattı üzerinden yapılan su alımı ile 55 günlük süre içerisinde 3 milyon 137 bin 780 KiloWatt (kWh) elektrik tüketimi gerçekleşti. Bu tüketim neticesinde 1 milyon 968 bin 627 TL ek işletme maliyeti oluştu.

“ARTAN MALİYETLERE RAĞMEN…”

Konuyla ilgili İSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kocaeli genelinde yapılan büyük altyapı yatırımları öncü teknolojik yatımlarımız ile birlikte vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Günümüz ekonomik şartları dahilinde artan işletme maliyetleri ve yapılan büyük yatırımlarla birlikte 30 büyükşehir belediyesi içinde fiyatlandırma uygulamasında en uygun su fiyatı sıralamasında 25. sırada yer almaktayız. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet üretmek ve üretilen hizmetlerin karşılığında elde edilen gelirleri yine vatandaşlarımıza en uygun en verimli şekilde altyapı ve teknoloji yatırımlarında kullanmaya ve özen göstermeye devam edeceğiz” denildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52