‘Kudüs’e Mektup’ göndermişlerdi şimdi Kudüs’e gidiyorlar

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kudüs’e Mektup yarışmasının ödül töreni Kocaeli 10. Kitap Fuarı’nda gerçekleşti.

banner96

‘Kudüs’e Mektup’ göndermişlerdi şimdi Kudüs’e gidiyorlar

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kudüs’e Mektup yarışmasının ödül töreni Kocaeli 10. Kitap Fuarı’nda gerçekleşti.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 13:01
‘Kudüs’e Mektup’ göndermişlerdi şimdi Kudüs’e gidiyorlar
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Ocak ayında lise öğrencileri arasında “Kudüs’e Mektup Yarışması” düzenlemişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen ödüllü yarışmaya yaklaşık 2 bin öğrenci mektup gönderdi. 2018 yılı başında Kudüs adına yaşananlara karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni Kocaeli 10. Kitap Fuarı Kılavuz Gençlik Sahnesinde gerçekleşti. Ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan, Akademi Lise idarecileri, ödül alan öğrencilerin velileri, öğretmenleri ve arkadaşları katılım gösterdi. Yarışmada ilk 20’ye giren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kudüs veya Balkan Ülkeleri seyahati ile ödüllendirilecek.

 

KUDÜS İMAN MESELESİDİR

Ödül töreninde konuşan yarışmacı Fırat Zeren, “Buradan tüm kardeşlerime sesleniyorum. Çok iyi anlaşılmalıdır ki Kudüs bir iman meselesidir” dedi. Yarışmada ikinci olan öğrencisi Fırat Zeren’i öğretmeni Nurullah Faydalı yalnız bırakmadı. Fırat Zeren ödülünü Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin elinden aldı.

 

KUDÜS BİZİM İKİNCİ EVİMİZ

Ödül töreninde konuşan yarışmacı Samet Kılıç, “Mektubumu yazmadan önce bize verilen kitapları çok iyi analiz ettim. Buradan da anladım ki bir Müslüman evladı olarak Kudüs bizim ikinci evimizdir” dedi. Ödül töreninde Samet Kılıç’ın öğretmeni Gözde Kaya öğrencisini yalnız bırakmadı..

 

KUDÜS’E GİTMEK NASİP OLDU
Ödül töreninde konuşan yarışmacı Nisanur Aydın, “Kudüs’ü yani Mescid-i Aksa’yı bir araştıralım. Gitmek herkese nasip olmuyor ama niyet önemli. Benim niyetim halisti mektubumu yazdım ve oraya gitmek nasip oldu. İnşallah gidip Mescid-i Aksa’yı gözlerimle göreceğim” dedi. Ödül töreni sırasında Nisanur Aydın’ın öğretmeni Adnan Lale öğrencisini yalnız bırakmadı

  

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Yarışmada ilk 20’ye giren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kudüs ve ya Balkan ülkeleri seyahati ile ödüllendirilecek. Ayrıca birinci olan Samet Kılıç’a bin TL, ikinci olan Fırat Zeren’e 500 TL, üçüncü olan Nisanur Aydın’a 250 TL hediye çeki takdim edildi. Bunun yanı sıra dördüncü ve beşinci olan öğrencilere 1000, altı ve yedinci olan öğrenciler 500, sekiz, dokuz ve onuncu olan öğrenciler de 250 TL hediye çeki takdim edildi. 11 ve 20. sırada olan tüm öğrencilere de 200 TL’lik mansiyon ödülü hediye edildi.

 

Yarışmaya Dereceye Giren Öğrenciler;

1-Samet Kılıç

2-Fırat Zeren

3-Nisanur Aydın

4-Mücahit Abdülaziz Özdemir

5-Fatmanur Aydın

6-Dıljin Ada

7-Zeynep Merve Türkoğlu

8-Elif Göksu

9-Rabia Yüksel

10-Büşra Türkaslan

11-Elif Çakmakçı

12-Maşide Gökbayrak

13-Zeynep Yaren Tuncer

14-Ayşe Yentür

15-Sümeyye Yüksel

16-Şeymanur Gökçe

17-Yeliz Yıldırım

18-Funda Güneş

19-Elif Deniz

20-Beydi Nur Atalar

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93