Tapuya gitmeden satış işlemi başlatılabilecek

Emlakçılar için yeni bir çağın başlangıcı olacak kanun düzenlemesinin ardından, artık emlakçılar Tapu dairelerine gitmeden satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 

banner96

Tapuya gitmeden satış işlemi başlatılabilecek

Emlakçılar için yeni bir çağın başlangıcı olacak kanun düzenlemesinin ardından, artık emlakçılar Tapu dairelerine gitmeden satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 

29 Eylül 2017 Cuma 20:22
Tapuya gitmeden satış işlemi başlatılabilecek
banner22

Emlakçılar için yeni bir çağın başlangıcı olacak kanun düzenlemesinin ardından, artık emlakçılar Tapu dairelerine gitmeden satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler.  Uygulamanın Türkiye’de hayata geçeceği pilot iller olan Kocaeli ve Sivas için bilgilendirme toplantısı ilimizde gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya,  Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Sivas Emlakçılar Derneği Başkanı Kerim Çayır, Tapu Kadastro Daire Başkanı Adnan Kahveci, Marmara Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan vekili Kadir Durmuş, Strateji geliştirme daire başkanı Sinan Fidan, İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Uygulamanın hayata geçmesinin ardından Oda üyesi olmayan emlakçılar sisteme üye olmadan giriş yapamayacaklar.

ARTIK HERŞEY DAHA HIZLI OLACAK
Gerçekleştirilen düzenlemenin ardından artık Emlakçılar Web ortamından Tapu Dairelerine gitmeden satış işlemi başlatılabilecekler. Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bilgilendirme toplantısında pilot bölge olarak seçilen Kocaeli ve Sivaslı emlakçılar KOTO meclis toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında işlemlerin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak görme şansı buldular. Kocaeli Emlakçılar Odası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün ortaklığı ile düzenlenen eğitim seminerine emlakçılar yoğun ilgi gösterdiler. 


TAPUYA GİTMEYE GEREK KALMAYACAK
Artık emlakçılar tapu dairelerine gitmeden gerekli evrakları toplayarak bütün taşınmazların satışını yapabilecekler. İşlemler artık emlak ofislerinden online olarak gerçekleştirilecek.  Emlak ofislerinde taranan evraklar online ortamda tapu dairelerine gönderilecek, onay ve harç mesajı ile işlemler hazır hale gelecek. Evrakların asilleri ile alıcı ve satıcı tapu dairelerine sadece imza atmaya gidecekler.  Uygulamanın hayata geçmesinin ardından Oda üyesi olmayan emlakçılar sisteme  üye olmadan giriş yapamayacaklar.


İMAJIMIZI DÜZELTTİK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, “8 aylık bir zaman diliminde uzun çalışmalar sonucunda ortaya işlemelerini nasıl yapılacağı ile ilgili bir çalışmamız oldu. Emlakçıların toplum nezdinde güvenilir ve vasıflı inşalar olması için mücadele verdik. Kamuda kabul edilmemiz gerekiyordu. Belediyeler ile çalışmalara başlattık. İş takibi yaptık.  Tarım Müdürlükleri, Vergi Daireleri gibi alanlarda bu tip çalışmalara devam edeceğiz” dedi.


TAPU DAİRELERİ İŞLEMLERİ ZORLAŞTIRIYORDU
Tapu Kadastro Daire Başkanı Adnan Kahveci ise yaptığı konuşmada, “Gerçekleştireceğimiz uygulama ile işlemlerin nasıl yapılacağını anlatacağız. Emlakçıları nasıl tapu dairelerini sokmayız peşindeydiler. İşin içine rant girdi. Her mesleğin kendi içinde sıkıntıları vardır. İtibar anlamında da emlakçılar için olumsuz bir imaj var. Tapu dairelerinde işlemleri zorlaştırmak için uğraşılıyordu.  Kontrolsüz bir emlakçı kesimi de var. Bunu kontrol altına almak için kendi içimizde çözümler bulmamız gerekiyordu. 8 aylık bir çalışma sonucunda bir noktaya geldik. Ama bununda riskleri var. Ahmet Pekin’in hakkını teslim etmek gerekir” ifadelerine yer verdi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52