Tarhan ‘’Batı iyiye gitmiyor’’

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bilinçli Aile Olmak” konulu söyleşisiyle Kocaelililerle bir araya geldi.

banner96

Tarhan ‘’Batı iyiye gitmiyor’’

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bilinçli Aile Olmak” konulu söyleşisiyle Kocaelililerle bir araya geldi.

15 Mayıs 2018 Salı 15:31
Tarhan ‘’Batı iyiye gitmiyor’’
banner22

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bilinçli Aile Olmak” konulu söyleşisiyle Kocaelililerle bir araya geldi. Ailenin çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Tarhan “Evlilik değerlerinde kırılma ve erozyon var. Doğu Avrupa’da boşanmalar arttı; yüzde 70 oranında Batı bu konuda iyiye gitmiyor. İngiltere’de Yalnızlık Bakanlığı kurulmuş. Orada 9 milyon insan yalnız yaşıyor. Yalnızlığın bir sebebi de bencilliktir. Bencilliğin sonu yalnızlıktır”diye konuştu.

BİPOLAR BOZUKLUK

Uluslararası Fuar Merkezi’nde Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda büyük bir kalabalığın takip ettiği söyleşide yaşanmış olayları da anlatan Tarhan, vatandaşların özellikle bipolar bozuklukla ilgili sorduğu soruları da cevapladı. ”Bu hastalık hiperaktife ile karıştırılıyor. Hastalık beyinde duyguları düzenleyen kısmın tam anlamıyla gelişmemesinden kaynaklanıyor. Bir tür duygu bozukluğu. Fazla ilaç alımında da tehlikeli olabiliyor. Çocukluk dönemindeki hastalıklarla ailelerle birlikte çalışıyoruz. Bu insanlar kafalarına koyduklarını hemen yapmak istiyorlar” dedi.

UZAMIŞ ERGENLİK EVLİLİKLİRDE BÜYÜK PROBLEM

Popüler kültürün gençleri yanlış hedeflere yönlendirdiğini belirten Tarhan “İnsan sosyal bir varlık. Modernizmin yeni hastalığı Kalifornia Sendromu. Bu hastalıkta da uzamış ergenlik görülebiliyor. Kadınlarda ortalama 22 yaş, erkeklerde ise 40 yaşa kadar uzamış ergenlikten söz etmek mümkün. Bu insanlar kafalarına göre hareket ediyorlar. Canları ne istiyorsa onu yapıyorlar. Özellikle gençler de şöhret, para gibi hedeflere yönelmeler oluyor. Eğer bir kadın uzamış ergenliği olan bir erkekle evliyse ciddi sorunlar yaşayabiliyor. Bu tür insanların evlilikleri uzun sürmüyor. Ailenin olmadığı yerde iyi bir toplumdan bahsedilemez. Bizler ailenin korunması için mücadele etmeliyiz. Aile müessesesi çökerme toplum ayakta kalamaz” diye konuştu.

banner44
Son Güncelleme: 15.05.2018 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52