Yeni muhtarlık binası ve pazar alanı Kefken’e çok yakışacak

Büyükşehir, Kandıra’nın Kefken Mahallesi’nde modern muhtarlık binası ve kapalı pazar alanı inşa ediyor

banner96

Yeni muhtarlık binası ve pazar alanı Kefken’e çok yakışacak

Büyükşehir, Kandıra’nın Kefken Mahallesi’nde modern muhtarlık binası ve kapalı pazar alanı inşa ediyor

26 Aralık 2018 Çarşamba 09:47
Yeni muhtarlık binası ve pazar alanı Kefken’e çok yakışacak
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente kullanışlı ve modern yapılar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kandıra’nın Kefken Mahallesi’nde yeni muhtarlık binası ve kapalı pazar yeri inşa ediliyor. Özellikle yaz aylarında pazar günü Kefken meydanında kurulan semt pazarı tatilci yoğunluğuyla birleşince trafikte sıkıntılar oluşuyordu. Halk pazarının yeni kapalı pazar alanına taşınmasıyla hem meydanda trafik yoğunluğu yaşanmayacak, hem de vatandaşlar daha ferah bir ortamda alışveriş yapabilecek.

MUHTARLIK BİNASI ŞEKİLLENDİ

Kefken Mahallesi’nde inşa edilen yapının muhtarlık binası şekillendi. Binanınseramik döşeme ve duvar kaplama işlemi devam ediyor. Alçıpan asma tavanların alçı sıva imalatının tamamlanmasına az kalırken iç cephe boya imalatı başladı. Dış cephe duvar kaplamasında kullanılacak olan ahlat taşı ve Kandıra taşları döşenmeye başladı. Kapalı pazarın da yer alacağı alana, beton serimi gerçekleştirildi. Pazarın geri kalan işlerine de en kısa sürede başlayacaklarını belirten ekipler, hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

BİN 500 METREKARE

Çalışmaları süren proje, toplam bin 500 metrekare alanda gerçekleştiriliyor.  Proje muhtarlık binası ve kapalı pazar alanından meydana geliyor. Muhtarlık binası; 1 zabıta, 1 muhtar odası, 1 ofis ve mutfak ile bay-bayan tuvaletlerden oluşuyor. Pazar alanı ise 929 metrekare alana sahip. Pazar alanı üstü kapalı şekilde, çelik taşıyıcı sistemden imal edilecek.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Muhtarlık binası çatı imalatı taşıyıcı elemanlarının montajı tamamlanırken, çatı katı döşeme kalıbının sökümü yapıldı. Binanın duvar imalatına başlandı. Yapının duvar imalatı tamamlanınca iç tesisat işlerine başlanacak. Kapalı pazar yerinin ise temel demir imalatı tamamlandı. Kapalı pazar yerinde çelik imalatlar için temele ankrajlar koyulacak ve yüzey sertleştiricili temel betonu dökülecek.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52