Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı

‘Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler’ parolası ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, anneler için İzmit Yıldız Konutları’nda Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezini açtı

banner96

Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı

‘Sağlıklı Anneler Mutlu Aileler’ parolası ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, anneler için İzmit Yıldız Konutları’nda Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezini açtı

05 Aralık 2018 Çarşamba 10:22
Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Yıldız Konutları’nda yapımı tamamlanan Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi’nin açılış programı gerçekleştirildi. Bin 700 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan merkez, Kocaeli Anne Şehir Projesi ile tüm dünyaya örnek bir proje olarak kadınların hizmetine kazandırıldı. Açılış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Annelerimiz toplumu inşa eden mimardır. Anne başöğretmendir. Anne öğretecek ki geleceğin yöneticileri olan çocuklarımız en iyi şekilde yetişecek” dedi.

KADINLAR YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kocaeli genelinde 70 bin üzerinde kadına hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kocaeli Anne Şehir Projesi kapsamında İzmit’te Yıldız Konutları’nda Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi açtı. Yıldız Konutları Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Fen  İşleri Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Cenan Turan, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Bayram Bayram, Büyükşehir yetkilileri, Kocaeli Anne Şehir Projesi eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MUTLU ANNE, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM

Merkez açılışında konuşan kursiyer Öznur Beşkazalıoğlu, “Kocaeli’de yaşayan kadınları sporla buluşturan başkanımıza şahsım ve arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Siz burada sadece bir spor salonu açmadınız, aynı zamanda bizim mutlu olmamızı sağladınız. Bir annenin mutlu olması ailesine, çevresine yayılıyor. Kadına verilen değer Kocaeli’de her geçen gün artıyor. 2 çocuk annesiyim. Proje ile yeniden sosyal hayata geri döndüm ve projeden çok memnunum. Mutlu anne, mutlu aile, mutlu toplum” ifadelerine yer verdi.

“ANNE BAŞÖĞRETMENDİR”

Açılış konuşmasında  “Toplumu inşa eden başöğretmen annedir” diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünya üzerinde en şerefli varlık insandır. Kadınına değer vermeyen bir toplum, toplum olamaz. Ulus hiç olamaz. Sağlıklı bir toplum olmasını düşünmek mümkün değildir. Mutlu ve huzurlu bir toplum olmak istiyorsak insanımıza en başta kadınımıza değer vereceğiz. Çünkü annelerimiz hayat kaynağımız, varlık nedenimizdir. Annelerimiz toplumu inşa eden mimardır. Anne başöğretmendir. Anne öğretecek ki geleceğin yöneticileri olan çocuklarımız en iyi şekilde yetişecek” ifadelerine yer verdi.

 

“BİZ SİZİN HİZMETKÂRINIZIZ”

Konuşmasında “Biz sizin hizmetkarınızız” diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir çığır açtık. Topluma öncü olmak için 15 yıldır yürüyoruz. Sadece yürüyüşler yetmiyor. Fırsat buldukça doğada yürüyün. Her yerde yürüyüş alanları yaptık. Dokusunu uygun gördüğünüz orman arazilerine yürüyüş parkurları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. 70 bin üzerinde kadınımız haftada 3 gün düzenli spor yapıyor. 100 bin üzerinde hanım kardeşimize spor yaptırmak istiyoruz. Hem iyileşeceğiz hem de çevremize faydalı olacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu merkezi gezdi.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
5 adet dükkandan oluşan Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi bin 700 metrekare kullanım alanına sahip. Eğitim merkezi içerisinde fitness, pilates, step, aerobik ve zumba sporunun yapıldığı 2 adet salon bulunuyor. Ayrıca merkezde çocuk oyun odası, akıl oyunları odası, 3 adet hobi sınıfı, 70 kişilik eğitim salonu, idari ofis, toplantı odası, kütüphane diyetisyen ve fizyoterapist odası, soyunma odaları ve mescit bulunuyor.

banner44
Son Güncelleme: 05.12.2018 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52