Körfez'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Körfez ilçede bazı sivil toplum örgütleri tarafından geniş katılımlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

banner96

Körfez'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Körfez ilçede bazı sivil toplum örgütleri tarafından geniş katılımlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

30 Ekim 2017 Pazartesi 09:22
Körfez'de Cumhuriyet Yürüyüşü
banner22

YOĞUN KATILIM

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüşü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Körfez Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Körfez Şubesi, Eğitim-İş Körfez Temsilciliği ve Türk Hava Kurumu Körfez Temsilciliği organize etti.

CHP'LİLER DE KATILDI

Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü  tarafından geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı yürüyüş son yıllarda Körfez ilçede gerçekleştirilen en yoğun katılımlı yürüyüş oldu. Fener Alayı Yürüyüşü saat 19:30'da Yarımca Dubai Port girişi önünden başlayarak Yarımca Tren İstasyonu önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu. Yürüyüşe organizasyon ekibinin katılımcılarının yanı sıra CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Engin Taşdemir ve Tayfun Balıkçı’da katıldı.

SLOGANLAR ATILDI

Fener Alayı Yürüyüşü esnasında “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa”, “Türkiye Laiktir, Laik kalacak”, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Ne mutlu Türküm diyene” gibi sloganlar ile, “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe” hep bir ağızdan söylendi.

İSTİKLAL MARŞIMIZ OKUNDU

Yürüyüş Körfez ilçe Mehmet Akif Ersoy Caddesi boyunca yolun trafiğe kapatılması ile gerçekleştirildi. Yarımca Tren İstasyonu önünde son bulan yürüyüş, katılımcıların burada Atatürk ve silah arkadaşları için gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile devam etti. Yürüyüşe katılımcıların toplandığı bölgenin Atalar Mahallesi sakinlerinin “Acil Toplanma Alanı” tabelası altında olması nedeniyle katılımcılar tarafından “Evet gün, acil toplanmayı gerektiren gündür. O nedenle burada acil toplanıyoruz, Cumhuriyetimizi kutluyoruz” diyerek hoş anekdotlar yaşandığı görüldü.

HALAYLAR EŞLİĞİNDE CUMHURİYET KUTLANDI

Türk Hava Kurumu Körfez Temsilcisi Nihal Kale’nin, günümüzde özellikle Cumhuriyetin önemine vurgu yaptığı konuşması ardından katılımcılar davul zurna eşliğinde halaylar çekerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93