Balıkesir'de hıdırellez kutlamaları

- Edremit Çayı kenarında toplanan vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtlar ile topladıkları çakıl taşlarını suya attı ve toprağa sahibi olmak istediklerinin resimlerini çizdi

banner96
05 Mayıs 2017 Cuma 21:29
Balıkesir'de hıdırellez kutlamaları
banner22

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Hıdırellez dolayısıyla akşam saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, hava kararıncaya kadar Edremit Çayı kenarına toprağa sahip olmak istediklerinin resimlerini çizdi ve dileklerini yazdıkları kağıtlar ile topladıkları çakıl taşlarını çaya attı.

Etkinliğe katılanlardan Necla Çakır, yaptığı açıklamada, kutlamalarının geleneksel hale geldiğini söyledi.

İçinden geçen her şey için bu akşam dilek tuttuğunu dile getiren Çakır, "Arkadaşlarımızla muhabbet ettik ve çiçekler topladık." dedi.

Betül Süslü de dilek tutup dereye taş attığını belirterek, "Buraya dilek dilemeye geldik. Dört halka çizdim, araba çizdim." diye konuştu.

Seyfettin Kazancıoğlu da "Yoğunluk bayağı fazla. İnsanlar her sene olduğu gibi, aynı şeyi tekrar ediyor." ifadelerini kullandı.

banner44
Anahtar Kelimeler:
BalıkesirHıdırellez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52