İran İsrail’e füze yağdırdı, radyasyon ve kimyasal sızıntı tehlikesi

İran’ın İsrail’e dün yaptığı füze saldırılarının ardından gece sabaha karşı 3 füze ile daha saldırdı. İlk belirlemelere göre İsrail’de 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. İsrail’in saldırılarından dolayı İran’daki Fordo, İsfahan ve Natanz nükleer tesislerinde hasar oluştu, radyasyon ve kimyasal sızıntı tehlikesi yaşanıyor.

banner96
14 Haziran 2025 Cumartesi 12:46
İran İsrail’e füze yağdırdı, radyasyon ve kimyasal sızıntı tehlikesi
banner22

İRAN (İGFA) – İsrail’in İran’ı vurmasının ardından İran’da halk sokağa dökülmüş, savaş gösterileri yapmıştı.

Dün İsrail’e füzelerle saldıran İran, sabaha karşı İsrail’e 3 salvo füze saldırısında bulundu. İlk belirlemelere göre İsrail’de 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

İran’ın dünden bu yana İsrail’e yaptığı füze saldırılarında toplam 3 kişi öldü, 91 kişi yaralandı.

Öte yandan İsrail’in saldırılarından dolayı İran’daki Fordo, İsfahan ve Natanz nükleer tesislerinde hasar oluştu, radyasyon ve kimyasal sızıntı tehlikesi yaşanıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve İran kaynakları, Fordo, İsfahan ve Natanz Nükleer Tesisi'nde radyasyon ve kimyasal sızıntı olduğunu belirtiyor.

Kaynak: İGFA

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner95

banner94