Binali Yıldırım Grup Toplantısında Neler Söyledi?

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Grup Toplantısında Açıklamalar Yaptı.

banner96

Binali Yıldırım Grup Toplantısında Neler Söyledi?

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Grup Toplantısında Açıklamalar Yaptı.

31 Ekim 2017 Salı 12:46
Binali Yıldırım Grup Toplantısında Neler Söyledi?
banner22

Başbakan Binali Yıldırım'ın Konuşmasından Satır Başları;

- Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı demokrasi ve hukuk devletidir. Cumhuriyet'in 100. Yılına sadece 6 yıl kaldı, son yıllarda ülkemize, demokrasimize yönelik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık, tümünü püskürttük. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez, dizginlemeye çalıştılar inadına şaha kalktık.

- Türkiye bu yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Yılın ilk yarısında ki büyümenin yüzde 3.9'u yatırımdan geliyor. Merkez bankamızdaki döviz rezervi darbe girişiminden sonra 90 milyar dolarlara gerilemişti, şu anda 117 milyar dolar civarındayız.

Başbakan Binali Yıldırım Kobiler ve Engelliler Hakkında Bir Müjde Verdi.

- Kobilerimize yeni bir kredi imkanı veriyoruz. Teknoloji yatırımlı bir proje olursa %70 ödemesiz %30 geri ödemeli kredi vereceğiz. 500 milyon desteği kobilere vereceğiz. Toplam destek imkanı her bir kobi için 5 milyar tl olacak. Stratejik ürün desteğini planladık, yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek.

- Önce engeleri yıktık sonra önümüzdeki engelleri kaldırdık. EKPSS sistemini başlattık. Önümüzdeki sene 5 bin engelliye iş vereceğiz, ayrıca EKPSS'nin geçerlilik süresini 2 yıldan 4 yıla çıkardık. Engelli vatandaşlarımızın hakkını teslim eden onlara öncelik sağlayan tek parti ak parti'dir. Engellilerle ilgili kapsamlı yasayı da ak parti iktidarında biz çıkardık.

- Gümrük kapıları yarından itibaren tüm araçlar için otomatik plaka sistemi ile çalışacak, kaçakçılık ile mücadele edilecek.

- 2018 bütçesi plan bütçe komisyonu'nda görüşülüyor. 2018 Bütçesinde faize vereceğimiz miktar yüzde 9. 15 yılda eğitim bütçesi 12 kat arttı bunun için 1 milyon öğretmenimiz var.Bütçemizin %18'ini eğitime ayırıyoruz. Başarılı alanlarımızdan biri de sağlık, bütçe büyüklüğünün yüzde 17'sini sağlığa ayırıyoruz. 2002'de sosyal harcama kalemi 3 milyarın altındaydı, bugün 51 milyar lira. Tarım desteklerimiz 2018 bütçesinde önemli miktarda artıyor. 25 milyar lira tarım bütçesine destek ayırdık. Eğer biz 2002'de ki şekilde 15 yıl boyunca faiz ödeseydik 1.9 katrilyon faiz ödeyecektik.

- Yeni seneden itibaren taşeron mevzusu bitmiş olacak.

- Partimizin kongre süreci devam ediyor, 532 ilçe kongremizi tamamladık. Merkez ilçe kongreleri kasım ayı içinde bitecek, il kongrelerine başlayacağız, mart sonuna kadar bitirmiş olacağız.

- Belediyelerimizdeki istifalar ve değişimi nöbet değişimi olarak görüyoruz. Bizim yoö arkadaşlığımız son nefesi verene kadardır.

Başbakan Binali Yıldırım CHP Hakkında da Konuştu;

- CHP'de son zamanlarda üslup bozulması yaşanıyor. Kılıçdaroğlu'nun ne dediğini anlayan varsa beri gelsin. Diktatör arıyorsa geçmişine baksın. Cevap vermeme terbiyem izin vermiyor. Siyasette ayıplı dilin yeri yok.

- Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu projesi ile çok gururlandık, çok heyecanlandık. Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu projesi, Çin'in avrupa ile birleşmesi demek. Bu proje sayın Cumhurbaşkanı'nın iradesi olmasa gerçekleşemezdi. Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu projesinde tünelin yarısı Gürcistan'da yarısı da Türkiye tarafında 9 ay diplomatlar toprağın kime ait olacağını konuştu. Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu projesi ile Çin'den kalkan tren Hamburg'a 12 günde gidebilecek.

Başbakan Konuşmasını Şu Sözlerle Sonlandırdı;

Fetö'cüler hukuk devleti içinde en ağır cezayı alacak. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hapis cezası ile her gün idam oluyorlar.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52