‘’Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın’’

“Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın” sloganıyla yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bin 309 kişiye kanser taraması yaptı.

banner96

‘’Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın’’

“Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın” sloganıyla yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bin 309 kişiye kanser taraması yaptı.

22 Şubat 2019 Cuma 09:43
‘’Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın’’
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kocaeli’nde “Erken Teşhiste Taranmayan Kalmasın” sloganıyla başlatmış olduğu kanser tarama faaliyetlerine hızla devam ediyor. Bu kapsamda Derince’de bin 309 kişiye kanser taraması yapıldı.

 

12 İLÇE TARANACAK

Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan proje için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan sağlık karavanı, Derince ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Derince’de tüm mahalle ve köyleri gezerek ücretsiz bir şekilde 30-65 yaş bayanlara Rahim Ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş bay/bayanlara Kolorektal (kalın bağırsak) kanseri taraması gerçekleştiriliyor. Derince ilçesinde taramaları bitiren ekip Kocaeli’nin tüm ilçelerini dolaşacak.

 

1309 KİŞİYE TARAMA 2587 KİŞİYE EĞİTİM

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören sağlık karavanı Derince ilçesinin tüm mahalle ve köylerinde toplamda 478 HPV (Rahim ağzı kanseri), 831 GGK (Gaitada Gizli Kan Testi) taraması gerçekleştirdi. Ayrıca 2 Bin 587 vatandaşa da kanserden korunma yollarını anlatan "Rahim Ağzı Kanseri ve Bağırsak Kanseri Erken Teşhis ve Korunma Yolları Eğitimi" verildi.

 

DUYURULAR SOSYAL MEDYADAN

Sağlık karavanın ne zaman ve nerede olacağına dair bilgiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının “facebook.com/kocaelisosyalhizmetler ve twitter.com/kbb_sosyal isimli sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Ayrıca vatandaşlar yine 444 11 41 numaralı çağrı merkezinden sağlık karavanının ne zaman, nerede olacağı bilgisini alabiliyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52