banner48

Bizzat gözlerimle şahit olup duyduğum acı ama gerçek ibret alınacağını düşündüğüm bir konuyu paylaşmak istedim.

Annesiyle birlikte sokakta yürüyen 20-25 yaşlarında genç bir kız yol boyunca arkadaşlarını gördüğünde annesinin yanından bir anda ayrılarak sanki yanındaki annesi değil de bir yabancıymış gibi davranarak arkadaşlarına selam verip sohbet etmesi kadıncağızın ise tek başına karşı kaldırıma geçerek ezilip büzülerek ilerlemesi adeta dikkatimi çekti.

Kızının bu davranışlarından rahatsız olan anne ise sert bir şekilde kızına dönerek “evladım ben senin annenim. Arkadaşlarını gördüğünde beni neden dışlıyorsun, seni doğurup dünyaya getiren benim benimle ne zaman çarşıya çıksan aynı şeyleri bana yaşatıp benim burnumdan getiriyorsun diye üzgün şekilde sitem etmesi üzerine bir evladın annesine aşağılayıcı bir tavırla “öf anne ne var bunda şu giyim tarzına baksana bana uygun değil diyerek cevap vermesini duymamla birlikte beynimden kaynar sular döküldü

Bir evladın annesini yanına yakıştırmaması, annesine sen benim tarzım değilsin demesi ukala tavırlar sergileyerek annesini arkadaş uğruna çarşının ortasında yerin dibine sokmasını inanın hazmedemedim. Üzerime vazife olmadığından müdahale edemediğimden, iki çift laf söyleyemediğimden dolayı da inanın rahatsız oldum.

Bir insan annesini, babasını, ailesini yanına yakıştırmaması, azarlayıp küçük görmesi resmen cahilliktir. Sadece cahillik değil terbiyesizlik, edepsizlik ve sayamadığım daha birçok şeydir.

Seni bu dünyaya getiren, büyütmek için çırpınan aile büyüklerini yanına yakıştırmayan, kendi ailesini küçük gören, oturduğu evin muhitini beğenmeyip oturduğu yeri söylemeye çekinen, arkadaşları tarafından bırakıldığında kendi sokağında inmeyip lüks yerde inmeyi tercih eden zihniyetler gün gelecek sizin evlatlarınızda sizi beğenmeyecekler. İnsan ailesini, doğduğu yeri, oturduğu muhiti aslını asla inkâr edemez. Herkes kendi dünyasında, kendi ailesiyle mutlu olmayı bilip şükredecek. Pembe dünyalarda gezip, dizilere özenerek yaşamanın anlamı yok. Senin gibi evlatlara yazıklar olsun!

Allah herkese Vatana, Millete hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.