Özgür Özel “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz.

banner96

Özgür Özel “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz.

22 Şubat 2024 Perşembe 13:26
Özgür Özel  “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz
banner22

20 Şubat Salı günü saat 17.00 itibariyle, siyasi partiler yerel seçim aday listelerini seçim kurullarına teslim etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kocaeli'de Büyükşehir ve 11 ilçe belediye başkan adayı ile 12 ilçe belediye meclis üyesi listelerini il seçim kuruluna sundu. Ancak CHP, 33 belediye meclis üyesi adayının bulunduğu Gebze için belediye başkan adayı göstermedi.

10 Ocak'ta yapılan Parti Meclisi toplantısında Gebze Belediye Başkan adayı olarak Nail Çiler belirlendi. Ancak Çiler, adaylığının netleşmesinden bir hafta sonra 17 Ocak'ta sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı. CHP Gebze, bir ay boyunca aday arayışında bulunmasına rağmen yerel seçimler için belediye başkan adayı çıkarmadı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise Genel Başkanları Erkan Baş'ı Gebze Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. Bu durumun ardından, CHP'nin TİP adayı Erkan Baş'ı destekleyip desteklemeyeceği kamuoyunda tartışma konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22 Şubat Perşembe günü katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "TİP ile birlikte bir çalışma yürüttük. CHP'nin güçlü olduğu bölgelerde TİP adayı göstermeme kararı aldık. Gebze gibi bir işçi kenti olan yerde Erkan Baş iddialı bir adaylık sundu. Biz de Gebze'de kendisini destekliyoruz. Ancak Kocaeli Büyükşehir ve diğer ilçelerde, TİP'in aday göstermediği ve bizim için rekabetçi olan bölgelerde TİP seçmeninin Gebze jestine karşılık CHP'ye destek vereceğine inanıyoruz."


 

banner44
Son Güncelleme: 22.02.2024 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52