Sahteciliğin Önüne Geçmek İçin Bir Adım Daha Atıyoruz...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, “Sahteciliğin önlenmesi için kimlik doğrulama işi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

banner96

Sahteciliğin Önüne Geçmek İçin Bir Adım Daha Atıyoruz...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, “Sahteciliğin önlenmesi için kimlik doğrulama işi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

21 Ocak 2021 Perşembe 16:42
Sahteciliğin Önüne Geçmek İçin Bir Adım Daha Atıyoruz...
banner22

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Polis Bakım ve Yardım Sandığının (POLSAN), iştiraki olarak bilişim teknolojileri sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan POLİEN Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi ile Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Genel Müdürlük VİP Salonunda bir araya geldi.

Genel Müdür Adlı, “Kimlik doğrulama bizim için çok önemli. Sahteciliğin önlenmesi açısından kimlik doğrulama işine önem veriyoruz. Zaten şu anda da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre halde çalışıyoruz. Vatandaşın, TC Kimlik Numarasını onların sistemine girerek kimlik bilgilerini alıp doğrulama yapıyoruz. Aynı şekilde Noterler Birliği ile de vekaletlerin doğrulanması işlemini gerçekleştiriyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, kişinin şirket temsilcisi olup olmadığını doğruluyoruz. Bunlar gibi birçok uygulamalarımız var ve gayet de başarılı şekilde uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Polsan Genel Müdürü Mustafa Selçuk, EKDS’nin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kimliğin üzerine koyduğu pin ile sisteme girilen diğer pinin aynı olduğunu teyit eden bir sistem olduğunu söyledi. Aynı şekilde vatandaşın kimlik kartındaki parmak izi ile cihaza okuttuğu parmak izinin aynı olup olmadığını tespit edebildiğini, böylelikle kimliği getiren kişi ile parmak izini cihaza okutan kişinin aynı kişi olup olmadığının teyidini gerçekleştirerek sahteciliğin önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

EKDS’nin Ziraat Bankası ve Noterlerde pilot uygulamaya başlayacağını söyleyen Selçuk, “POLSAN bünyesinde sistem odası kuruldu. Şu anda hem Ziraat Bankası, hem Noterler Birliğine sistem odasındaki serverler üzerinden hizmet veriyoruz. Siz kimlik doğrulama taleplerinizi bizim tarafımıza ileteceksiniz, biz kimlik bilgilerini doğrulayıp size geri göndereceğiz. Eğer siz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak ‘EKDS’yi kendim kurmak istiyorum, sizden sadece yazılım ve donanım noktasında hizmet almak istiyorum geri kalanını ben hallederim’ derseniz orada da çözüm ortağı firmalarımızla size destek vereceğiz.” diye konuştu.
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52