banner48

Bugün Gebze Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğüne bir sorum olacak. Bu soruya net cevabı,doğru cevabı vereceklerini düşündüğüm konunun muhatabı Gebze Mezarlık İşleri Müdürlüğüdür. Yıllardır konuşulan fakat sorulduğunda geçen sohbetler arasında kime ait olduğu yönünde, kimsenin cevap veremediği demir kafesle çevrili bu türbenin kime ait olduğu merak edildiğinden dolayı uzun yıllar önce sorduğum cevapsız kalan bu soruyu tekrar sorma gereği duyuyorum.

Gebze’nin tam ortasında, Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda yıllardır önünden geçtiğimiz hatta çoğu zaman geçerken dualar ederek geçtiğiniz türbenin hangi dönemden kalma olduğu, kime ait olduğu tartışılıyor. Bu türbenin üzerinde merhuma ait açıklayıcı hiçbir ibare yazmaması da vatandaşın dikkatini çekiyor. Türbenin dışındaki kafese sonradan yazılan, “Abdullah Efendi” yazısı da merhumun kim olduğu sorusunu meydana çıkartıyor.

Gebze’de son günlerde tarihi değerler meydana çıkarken, Gebze’yi tarihi anlamda biraz daha inceleyelim. Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan türbenin hangi dönemden kalma olduğu, Abdullah Efendi’nin kim olduğu noktasında değerli yetkililerden aydınlatıcı bir cevap bekleniyor. Bu türbeyle ilgili olarak iddiaların ve söylemlerin birçoğunun içi boş olduğu yönünde olması konuya ayrı bir merak getiriyor. Her zaman söylerim asılsız söylemlerden ve iddialardan uzak durarak konun asıl muhataplarından aydınlatıcı net bilgi alarak, yanlış yorumların meydana çıkmasına müsaade etmeyelim. Ortada dolaşan iddiaların mutlaka net bir cevabı vardır.

Bu türbeye sonradan yazılan ve Allah'ın kulu anlamını taşıyan “Abdullah” ismi neden sonradan verildi. Merhumun gerçek adı Abdullah mıydı? Yoksa uzun yıllar isimsiz duran bu türbenin kime ait olduğu geriye dönük tarihi araştırmalar sonucumu meydana çıktı. Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda gördüğümüz anlamlı bir isime sahip olan Abdullah Efendi türbesiyle ilgili Gebze halkına tek ağızdan net bir cevap verileceğini ümit eder, içinde bulunduğumuz yeni yılın hepimize sağlık,cennet vatanımıza ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.