banner48

Hafta sonu davetli olduğum, bünyesinde yakınen tanıdığım çok değerli solistler ve ses sanatçılarını barındıran hatta yıllar önce canlı yayın konuğum bile olan Gebze Musiki Topluluğu (GEMUT) konserine katıldım.

Sunuculuğunu Ayşegül Yüken’in yaptığı, Şef Erbil Aydın yönetimde gerçekleşen Türk sanat müziği konserine geçmiş konserlerden daha fazla katılım olduğu söylenirken, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi tamamen sanat müziği severlerle doluydu. Gebzeliler konsere adeta akın ederken bizzat gördüğüm kadarıyla gecede Gebze’nin yakından tanıdığı çok renkli simalarda vardı.

Gece boyunca seslendirilen şarkıları anlatan slayt gösterisiyle adeta nostalji bir gece yaşandı. Salonda herkesin şarkılara eşlik ettiği gecede Gebzeliler sanat müziğine duydukları ilgiyi ve özlemi gece boyunca gidermiş oldular.

Evet, Gebze’de sanata karşılıksız gönülden önem verenleri aynı çatı altında toplayan Gebze Musiki Topluluğu (GEMUT) geceniz gerçekten mükemmel geçti. Emeği geçenleri yürekten tebrik ederken geceye seslendirdiği şiirle damgasını vuran eğitimci yazar İsmail Çankaya’yı yürekten kutluyorum.

Keyif aldığım geceyle ilgili olarak aslında küçük ancak vefa adına büyük olan unutulduğunu düşündüğüm bir eleştirimi de paylaşmak istiyorum. Bu özel geceyi yıllar önce mücadele eden, Gebze Musiki Topluluğu (GEMUT) kurucu başkanı Halil Keskinoğlu ile birlikte izledim. Gecenin sonunda dünden bugüne emeği geçen, gece boyunca aranızda olan kurucu başkana hatta bu topluluğun bugünlere gelmesine vesile olan herkese tatlı bir söz ve beraberinde teşekkür edilmiş olsaydı vefa adına gerçekten çok daha iyi olurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat Ünal 2017-12-26 14:58:28

Teşkler Uğur'cum. Görüşlerine katılıyorum.

Avatar
Emin Yüken 2017-12-26 15:17:19

Halil Beyi GKM konserinde gördük ve kendisine teşekkür ettik. Hatta Kurucumuz Babamız bile dedik. Osman Hamdi Konserinde ise orda olduğunu göremedik. Vefasızlık asla yok. Teşekkür ederiz güzel yorumlarınıza.