Kirazpınar mahallesi sakinleri adalet istiyor

Gebze ilçesi Kirazpınar sakinleri'nin bulunduğu alanda emlak konut projesi kapsamında 800 hane bulunmaktadır.3.etapda başlamış ve 40 hane şuan için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.

banner96

Kirazpınar mahallesi sakinleri adalet istiyor

Gebze ilçesi Kirazpınar sakinleri'nin bulunduğu alanda emlak konut projesi kapsamında 800 hane bulunmaktadır.3.etapda başlamış ve 40 hane şuan için ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.

21 Temmuz 2017 Cuma 16:02
Kirazpınar mahallesi sakinleri adalet istiyor
banner22

Gebze Kirazpınar mahalle sakinlerinin seslenişi

Emlak Konut tarafından bizim sahibi olduğumuz ve halen daha yaşamaya devam ettiğimiz daha önce imarlı-ifrazlı tapulu iken imarı iptal edilerek ''gecekondu önleme bölgesi ilan edilen'' gayrimenkullerimiz,Emlak Konut ile görüşmeler sırasında çok düşük fiyat teklif edilerek bulunduğumuz bölgedeki taşınmazlarınmetrekaresine 800 tl verilmiştir.Bu nedenle Anlaşma sağlanamamıştır.Ayrıca Gebze Adliyesinde devam eden o bölgeye dahil taşınmazlara ait kamulaştırma dosyalarında metrekaresine 2.000 TL den az bedel öngörülmemiştir.Bu bölgede henüz daha proje kapsamındaki 2+1 daireler 300.000 TL - 400.000 TL arasında satılmakta olup, bize taşınmazların değerinin verilmemesi adalete aykırıdır.

Örnek olarak Ekli uzlaşma tutanağında da anlaşıldığ üzere mahalle sakinleri Yusuf Çelen'e metrekaresi 2.000 TL den uzlaşmıştır.Bir kısmına 2.000 TL'den verirken büyük çoğunluğun arasına ise çok düşük rakamlarla yok pahasına elimizden almak istiyorlar.Buda yetmiyormuş gibi arsalarımızı daha değersiz bir yere alt yapı ve kamu hizmetinden daha uzak bir yere kaydırılarak daha fazla magduriyet arttırılmıştır.

Bu adaletsizliği kabul etmememiz üzerine şantiye alanına dönen evlerinde tozdan,çamurdan ve hafriyat kamyonlarının içinde çoluk çocuklarımız ile,ağır hastalık geçiren temiz havada yaşaması gerekn hastalarımızın yaşamını devam ettirmeye çalışıyoruz.Bu yetmiyormuş gibi evlerimizin önüne Hafriyat dökülüyor,sık sık sularımız ve elektriklerimiz keyfi olarak kesiliyor ve evlerimiz baskıyla,tehditle yıldırılarak elimizden alınmaya çalışılmaktadır.Mahalleli ile birlikte basına ve kamuoyuna sesimizi duyurmaya ve bu ADALETSİZLİĞİ teşhir etmeye çalışıyoruz.

Yapmış olduğumuz görüşmelerde'de hiçbir netice alamadığımız gibi tehditle karşı karşıya kaldık.Bize '' polis, zabıta ve jandarme ile gelip evinizi başınıza yıkacağız,daha ne istiyorsunuz''diyerek bizi tehdit ettiler.

Kocaeli 2.İdare Mahkemesi ESAS NO:2016/603 ile ve Kocaeli 1.İdare Mahkemesi 2016/1030 esas ile 20.02.2017 tarhinde Yürütmeyi Durdurma Kararı vermiştir.Bu karar Gebze Belediyesi olarak tebliğ edilmiştir.Fakat halen dur durak bilmeden hukuk,adalet tanımadan mevcut inşaatlar devam etmektedir.Başbakanlık,Kaymakamlık,Gebze Belediyesi'ne şikayet etmemize rağmen hiçbir uygulama yapılmamaktadır.Yaşadığımız adaletsizliğin bir an önce son bulmasını ve dişimiz,tırnağımızla biriktirerek aldığımız yerlerimizin alınmasına izin vermiyeceğiz dediler.

Kirazpınar mahallesi sakinlerinin yapmış olduğu basın açıklamalarına destek olmak için CHP Kocaeli Millet Vekili Fatma Hürriyet Kaplan,CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ,Kent politikaları başkanı Ali Fuat Bilir ve çeşitli sendika ve odalar başkanlarıda hazır bulundu.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52