Uz.Dr MURAT TOLGA AVŞAR BİLGİLENDİRİYOR...PROLOTERAPİ NEDİR ?

Uğur GENCER/ Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Gebzeli Uz.Dr Murat Tolga Avşar son günlerde sık duyulan “PROLOTERAPİ” hakkında bilgilendiriyor.

banner96

Uz.Dr MURAT TOLGA AVŞAR BİLGİLENDİRİYOR...PROLOTERAPİ NEDİR ?

Uğur GENCER/ Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Gebzeli Uz.Dr Murat Tolga Avşar son günlerde sık duyulan “PROLOTERAPİ” hakkında bilgilendiriyor.

26 Nisan 2022 Salı 19:19
Uz.Dr MURAT TOLGA AVŞAR BİLGİLENDİRİYOR...PROLOTERAPİ NEDİR ?
banner22

Proloterapi zayıflamış, aşınmış, yıpranmış, hasarlanmış, gevşemiş ve gücünü kaybetmiş tendon, ligament ve eklemlere proliferatif (hücre ve doku yenileyici) ve irritan (tahriş edici) solüsyonların (dekstroz veya mannitol; her ikisi de doğal şekerden elde edilmiştir, lidokain-lokal anestetik) enjeksiyonu ile bu dokularda proliferasyon (yenilenme, çoğalma) oluşturarak bu dokuların yenilenmesini ve eski gücüne kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Enjekte edilen proliferatif solüsyonlar eklemde, tendonların kaslarla birleşme yerlerinde, tendonların ve ligamentlerin kemiklere yapışma yerlerinde enflamasyon (yangı) oluşturarak bu dokuların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlar. Bu yangısal (enflamatuar, iltihabi) süreç vücudun iyileştirici mekanizmalarını harekete geçirir. Tendon, ligament ve kıkırdaklarda yenilenme meydana gelir. Bunu takiben eklem, tendon, ligament ve kas ağrıları tedavi edilir.

PROLOTERAPİ HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIR?

Artroz (Eklem kireçlenmeleri, aşınma ve eskimeler)

Bel, boyun ve sırt ağrıları (Fıtık, kireçlenme, operasyon sonrası)

Diz ağrıları (Kondromalazi, kireçlenme, menisküs, bağ hasarı)

Karpal Tünel Sendromu (Elde sinir sıkışması)

Baş ağrıları

Donuk omuz

Tenisçi ve golfçü dirseği (Epikondilit)

Topuk dikeni ve plantar fasit

Koksidinia (Kuyruk sokumu ağrısı)

İmpingement sendromu (Omuz, kalça, ayakta kas sıkışması)

Eklem gevşeklikleri (Laksisiste)

Tendinit  (Tendon ve ligamentlerde iyileşmeyen kronik ağrılar)

Bursit (Eklem kayganlığını sağlayan kesede yangı)

Ayak bileği, el bileği burkulmaları sonrası geçmeyen ağrılar

Skolyoz (Omurga eğriliği)

Spondilolistezis (bel kayması)

Avasküler nekrozlar (Kemik dokusunun yetersiz kanlanması )

Uz.Dr MURAT TOLGA AVŞAR KİMDİR?

Gebze İnönü İlköğretim Okulu ve Gebze Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Her iki okulu da ikincilikle bitirdi.

Tıp eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tip Fakültesinde tamamladı. Tıp eğitimi süresi boyunca Bulaşıcı Hastalıklar ve Uyuşturucu ile Savaş Topluğu (BUHUS) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştirma Topluluğunda (DEBAT) başkan ve başkan yardımcılıklarını yaptı. BUHUS ile ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine sigara ve uyuşturucu bağımlılıkları hakkında seminerler verdi. Yirmiden fazla kongrede konuşmacı, organizatör ve katılımcı olarak görev yaptı.

Uzmanlık eğitimini Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde yaptı.

İhtisasının ikinci yılından itibaren tamamlayıcı ve bütünleştirici tıp ve algoloji ile ilgilendi. Şu ana kadar almış olduğu eğitimler ve sertifikalarından bazıları:

• Tıbbi hipnoz- Üsküdar Üniversitesi ve Yıldırım Beyazit Üniversitesi (Türkiye’deki ilk Sağlık Bakanlığı onaylı hipnoz sertifikası alan ekipte yer aldi.)

• Akupunktur- Yıldırım Beyazit Üniversitesi (Sağlık Bakanlığı onaylı)

• Proloterapi- Yıldırım Beyazit Üniversitesi (Sağlık Bakanlığı onaylı)

• Ozon terapisi- Yıldırım Beyazit Üniversitesi (Sağlık Bakanlığı onaylı)

• Kupa terapisi- Üsküdar Üniversitesi ve Yıldırım Beyazit Üniversitesi (Sağlık Bakanlığı onaylı)

•Mezoterapi – Medipol Üniversitesi (Sağlık Bakanlığı Onaylı )

• PRP-CGF eğitimi- Bireysel tip derneği

• EFT eğitimi- Dr. Bülent Uran

Uz.Dr. Murat Tolga Avşar aynı zamanda Usui Reiki Masterıdır ve iş yeri hekimliği sertifikası bulunmaktadır.

Mecburi hizmetini Ardahan’ın Göle ilçesinde tamamladı(2016-2017). Doğu Anadolu bölgesindeki ilk ağrı ve tamamlayıcı tıp kliniğini kurdu.Mecburi hizmeti süresince ultrason eşliğinde eklem içi enjeksiyonlar, PRP, sinir blokları, epidural steroid, miyofasyal tetik nokta enjeksiyonlari, akupunktur, hipnoz, proloterapi, hacamat tedavileri yapti. Ardahan, Kars, Erzurum ve Artvin’den gelen hastalara hizmet verdi. Dilovası devlet hastanesi (2017-2018) ve Gebze Fatih Devlet Hastanesinde (2018-2021) çalıştı. Bölgedeki ilk ağrı kliniğini kurdu.2013’ten beri ağrı ve geleneksel tıp tedavileriyle ilgilenip, bu alanda yaklaşıp 20bin hastanın tedavisine yardımcı olmaya çalıştı. Hipnoz ve Proloterapi alanında Sağlık Bakanlığının vermiş olduğu eğitimlerde Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Eğitmen olarak görev almaktadır.

Sadece bilgilendirme amaçlı teşhis ve tedavi yerine geçmez

 Detaylı Bilgi İçin: www.murattolgaavsar.com

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52