Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan Turistik Vize,Bulgaristan Turistik Vizesi,Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan Vize Başvuru,bulgaristan vizesi,Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar ,Bulgaristan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine,bulgaristan vizesi kaç günde çıkar,bulgaristan vize ücreti,bulgaristan vizesi nasıl alınır

banner96

Bulgaristan Turistik Vize

Bulgaristan Turistik Vize,Bulgaristan Turistik Vizesi,Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan Vize Başvuru,bulgaristan vizesi,Bulgaristan Vizesi Gerekli Evraklar ,Bulgaristan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine,bulgaristan vizesi kaç günde çıkar,bulgaristan vize ücreti,bulgaristan vizesi nasıl alınır

10 Haziran 2017 Cumartesi 19:28
Bulgaristan Turistik Vize
banner22

Bulgaristan Turistik Vizesi Nedir?

Bulgaristan Turistik Vizesi ülkeye turizm (gezi, eğlence, tur vb.) amaçlarla yapılan belirli süreli seyahatler için geçerlidir. Bulgaristan Turistik Vizesi ülkeye yapılacak kısa süreli seyahatler için verilen Bulgar vizeleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Bulgaristan Turistik Vizesi başvuruları doğrudan Bulgar Konsolosluğu ya da Bulgaristan Büyükelçiliği yerine Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile yapılmalıdır. 


Bulgaristan Turistik Vizesi türleri tek girişli ya da çok girişli olabilmektedir. Tek girişli Bulgaristan Turistik vizesi ile Bulgaristan’a sadece bir defa giriş yapabilir ve kişi ülkeden ayrıldıktan sonra ülkeye yeniden gitmesi gerektiğinde Vize Hizmet Merkezi’ne yeniden Bulgar vizesi başvurusu yapmak zorunda kalır. Vize Hizmet Merkezi’ne Bulgaristan Turistik Vizesi için başvuru yapan kişiler, Bulgaristan’a birden fazla turistik seyahat yapmayı planlamaları durumunda çok girişli Bulgar Turistik Vizesi taleplerini belirtip duruma uygun belgeler ibraz etmelidir. Giriş sayısı ve vizenin geçerlilik süresine dair kararın Bulgaristan Başkonsolosluğu ve/veya Bulgaristan Büyükelçiliği tarafından alınacağı unutulmamalıdır. 

Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen Hususi Pasaport (Yeşil), Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 6 ay içerisinde 90’ü aşmamak şartıyla Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmektedir.  

Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan’a seyahat etmek için Bulgaristan vizesi almakla yükümlüdür. Türkiye’de ikamet eden Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan ülke vatandaşları vatandaşı oldukları ülkenin biyometrik pasaportuna sahip olmaları halinde Bulgaristan Turistik Vizesi işlemlerinden muaftır. 

Bulgaristan Cumhuriyeti 1 Ocak 2007 tarihinden bu yana Avrupa Birliği (AB) tam üyesidir, ancak Bulgaristan vizesine sahip kişiler Schengen Bölgesine üye ülkelere ziyaret edememektedirler. Bulgaristan henüz Schengen üyesi ülkeler (Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre) arasında yer almadığı için Bulgaristan Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler sadece Bulgaristan’a seyahat edebilecekleridir. Diğer taraftan, Schengen vizesine sahip olanlar Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Bulgaristan Turistik Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bulgaristan Konsolosluğu tarafından alınan karar uyarınca 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla turistik vize işlemleri için doğrudan yapılan başvurular konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.  Dolayısıyla Bulgaristan vizesi başvuru işlemleri Bulgaristan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri ve Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapılmalıdır. 

Bulgaristan turistik vizesi için başvuruda bulunacak kişiler vize işlemlerinde kullanılacak evrakları eksiksiz olarak temin ederek vize başvurusu esnasında Vize Merkezi’ne ibraz etmelidir. Belgeler Vize Merkezi tarafından karar aşaması için Bulgaristan Konsolosluğu’na ve/veya Bulgaristan Büyükelçiliği’ne sunulmaktadır. Seyahatle ilgili karar mercii Bulgaristan Konsoloslukları ve Bulgaristan Büyükelçiliği'dir.

Bulgaristan Konsoloslukları ve Bulgaristan Büyükelçiliği kendi bölgelerinde ikamet eden kişilerin Bulgaristan Vizesi işlemlerini yerine getirmektedir. İstanbul Başkonsolosluğu İstanbul ve çevresinde ikamet eden kişilerin vize başvurularını kabul etmektedir. Çanakkale, Silivri, İstanbul, İzmit, Kocaeli, Sakarya, Gebze, İzmit ve Bolu illerinde ikamet eden kişiler Bulgaristan Vizesi başvuruları için kendilerine en yakın Vize Hizmet Merkezi’nden destek almalıdır. Diğer Bölgelerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının Bulgaristan vizesi başvuru işlemleri Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği görev alanı içerisinde yer almaktadır. 

Bulgaristan Turist Vizesi Gerekli Evraklar Nedir?

Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler aşağıda belirtilen evrakları tamamlayarak, başvuru esnasında ibraz etmelidirler. 

1. Bulgaristan Konsolosluğu Vize başvuru formu. Eksiksiz ve şahsen imzalanmış  Bulgaristan vizesi başvuru formu ve İkamet Kanunu´nun 54. maddesine göre gerekli ek belge

2. Pasaport (Son on yıl içinde çıkartılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun gerçerliilik süresi talep edilen vize süresinin bitiminden en az 6 ay daha geçerli olmalıdır.)  

3. 2 adet biyometrik fotoğraf (Son üç ay içersinde çekilmiş, 35x45 ölçülerinde.)

4. Gelir Belgesi.  Kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağınI kanıtlar belge (Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı Son 3 aya ait maaş bordrosu )

Küçükler için (18 yaş altı): Veliler tarafından verilmiş noter tastikli seyahat izni veya velayet hakkına tek başına sahip olduğuna ilişkin belge (örneğin ebeveynlerin boşanmış olması halinde veya velilerin biri vefat etmiş olması halinde).

Ücretli ve memurlar için ilaveten: Yaptığınız işe dair açıklama içeren çalışma belgesi Talep edilen vize süresi için izin belgesi Bağkur/SGK dökümü, SGK giriş bildirgesi ve son maaş belgesi Firma/serbest meslek sahipleri için ilaveten: Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (fotokopisi, 6 aydan eski olmamalı) Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi Vergi Levhası

Çiftçiler için ilaveten: Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi

Emekliler için ilaveten: Aylık emekli maaşını gösteren emeklilik belgesi

Öğrenciler için ilaveten: Öğrenci belgesi

5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği  (İl nüfus müdürlüğünden alınmalı. ıslak imzalı, orijinal nüfus kayıt örneği. (Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.)

6. Konaklama yapacağınız otelden kaşeli imzalı konfirme edilmiş hotel rezervasyonu ve voucher

7. Seyahat sağlık sigortası ( En az 30.000 € teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır.)

8 - Muvafakatname (18 yaşından küçük yolcular için) 

Araç ile seyahat edecek kişiler ek olarak;

- Araç Ruhsat Belgesi: (Seyahatte kullanılacak araca ait)   

Uluslararası geçerli Yeşil sigorta: (Belgenin orijinal nüshası ibraz edilmelidir.) 

- Uluslararası ehliyetin orijinali: (Beynelmilel ehliyet) 

Bulgaristan Turistik Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Bulgaristan Konsolosluğu ve Bulgaristan Büyükelçiliği’ne yapılan Turistik Vize başvurularının vize harç bedelleri talep edilen Bulgaristan Turistik Vizesinin giriş sayısına, başvuru sahibinin yaşına ve başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülkeye göre farklılık göstermektedir. Kısa süreli ve tek girişli Bulgaristan Turistik Vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından ve Türkiye oturum izni sahibi yabancı ülke vatandaşlarından talep edilen Bulgaristan Turistik Vizesi Harç Bedeli 60 Euro’dur. Bulgaristan vizesi için ödenen bu ücret yalnızca vize harç bedelidir. Bulgaristan Konsolosluğu 0-12 yaş aralığındaki çocuklardan (12 yaşını doldurmasından bir gün öncesine kadar) Bulgaristan vizesi harç bedeli talep etmemektedir. Arnavutluk, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Bosna-Hersek, Moldova, Karadağ, Rusya ve Ukrayna devletleri ile Bulgaristan Devleti arasındaki vize anlaşmalarına göre; bu ülkelerin vatandaşlarından Bulgaristan Turistik Vizesi için 35 Euro vize harç bedeli talep edilmektedir. Türkiye’de ikamet eden Makedonya ve Sırbistan vatandaşları ise Bulgaristan Turistik Vizesi için vize harç bedelinden muaftırlar.

Önemli: Bulgaristan Vize Servisine ödenen hizmet bedeli, kargo-kurye ücreti, seyahat sağlık sigortası, biyometri işlemi ücretleri gibi ödemeler Bulgaristan vizesi harç bedeline dahil değildir. Bulgaristan vizesi başvurusu reddedilen kişilere herhangi bir ücret iadesi yapılmamaktadır.

Bulgaristan Turistik Vizesi İşlem Süresi Ne Kadar?

Bulgaristan turist vizesi başvuru işlem süreleri Bulgaristan temsilciliklerinin resmi tatil günleri ve iş yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bulgaristan vizesi almak isteyen kişiler, başvurularını planladıkları seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdırlar. Vize başvuruları, kısa süreli vize türlerinde 5-7 iş günü içerisinde sonuçlanırken, oturum vizelerinde süreç 45-60 iş gününü bulmaktadır. Acil seyahatler ve express uygulamalar için Vize Başvuru Merkezlerinden bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Bulgaristan Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

- Bulgaristan Konsolosluğu’na Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler konsolosluk tarafından talep edilen evrakların yanında konsolosluk tarafından hazırlanan vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ibraz etmelidir. 

Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusu için sunulan evrakların güncel tarihli olmasına dikkat edilmelidir. 

- Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale illerinden başvuru kabul edebilmektedir, Türkiye'nin diğer bölgelerinde ikamet eden kişiler vize başvurularını kendi bölgelerine en yakın konsolosluğa yapmalıdır. Edirne, Bursa'da Bulgaristan Konsolosluğu ve Ankara'da Bulgaristan Büyükelçiliği vardır.

- Bulgaristan vizesi talebinde bulunacak kişiler pasaportlarının planlanan konaklama süresinden sonraki en az 6 ay daha geçerli olmasına dikkat etmelidir. Vize işlemleri için kullanılacak pasaportta en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Aksi durumda başvurudan önce pasaportun yenilenmesi gerekmektedir.

- 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler Bulgaristan Turistik Vizesi başvuru işlemlerini bir ebeveyni/yasal vasisi ile birlikte yapmalıdır. Başvuru esnasında her iki ebeveynin imzasının bulunduğu noter onaylı muvaffakatname ibraz edilmelidir.

- Eski (mavi) pasaport ile yapılan Bulgar Turist Vizesi başvuruları Bulgaristan temsilcilikleri tarafından kabul edilmemektedir.

- Bulgaristan Turistik Vizesi talebinde bulunan her başvuru sahibi, vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği’ne ibraz edilecek vize başvuru formu ile Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu’na sunulacak vize başvuru formu arasında fark bulunmaktadır. 

Bulgaristan vizesi başvuru formu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

- Bulgaristan Turist vizesi başvurusunda bulunan kişilere Bulgaristan’dan gönderilen davetiyeler kişinin şahsına gönderilmeli ve vize başvurusu esnasında Vize Başvuru Merkezi’ne teslim edilmelidir. Davetiyelerin aslının ya da kopyasının Bulgaristan Konsolosluğu’na ya da Bulgaristan Büyükelçiliği’ne gönderilmesine gerek yoktur. Her başvuru sahibi için ayrı bir davetiye gönderilmesi gereklidir.

- Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşları Bulgaristan Turistik Vizesi başvurusunda Türkiye’de ikamet izinleri olması gerekir. Türkiye'de ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan vizelerinin son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli oturum izni belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bulgaristan Turistik Vizesi İçin Sıkça Sorulan Sorular

Bulgaristan Turistik vize başvurusu için otel rezervasyonumu booking’ten, parasını ödemeden göstermelik rezervasyon yapıp iptal ettim. Konsolosluk bana vize verir mi?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu Booking rezervasyonunu yeterli bulmadığı için geçerli kabul etmemektedir. Bulgaristan Konsolosluğu gerçekten kalacağınız hotelin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı konfirme hotel rezervasyonu talep etmektedir. 

Bulgaristan’a Schengen vizesi ile giriş yapabilir miyiz?

Cevap: Schengen kanunları gereğince, hangi ülkeden vize alınmış ise o ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir. Bulgaristan’a giriş yapılabilir ancak gümrük memurlarınca geri çevrilebilir veya bir sonraki Schengen başvurunuzda vizenizi yanlış kullanmanızdan dolayı vizenize ret alabilirsiniz.Vize almanız ülkeye girebileceğiniz anlamına gelmemektedir.

Bulgaristan turist vizesi Schengen vizesi midir?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu’ndan aldığınız turistik vize ile Schengen ülkelerine gidemezsiniz. Bulgar vizesi Schengen vize değildir .

Acil turistik vizesi kaç günde çıkmaktadır?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu turistik vizesi için acil vize  uygulamasını kaldırmıştır. Çıkış süresi 5 iş günüdür. 

Bulgaristan Turistik vizesi çok girişli midir? Uzun sureli turist vizesi alabilir miyiz?

Cevap: Bulgar turist vizesi tek girişli vizedir. Süresi vize başvuru sırasında beyan ettiğiniz hotel rezervasyonu kadardır, 15 günü geçmez. Daha uzun süreli vize başvurusunda bulunduğunuz takdirde sebebi belirtilmelidir. Sağlık turlarında uzun süreli verilir. Bu durumda vizenizin süresi  60-90 gün civarında olabilir.

Ancak sağlık merkezindeki doktor tarafından davetiye var ise değerlendirilir.Bazı durumlarda turistik vize çift girişli verilmektedir. Çift girişli vize alabilmeniz için tur programınızı yazarak başvuru sırasında görevli Bulgaristan Konsolosundan ricada bulunun.

Örneğin: Bulgaristan’da kalacağınız hoteldeki rezervasyonunuzun yanında Makedonya, Romanya ya da geri dönüşünüzde tekrar Bulgaristan’da konaklama yapacağınız hotelden konfirmasyon beyan etme durumunuzda 2 girişli turist vizesi verilmektedir.

Bulgaristan Av Turizmi vizesini nasıl alabiliriz?

Cevap: Bulgaristan Konsolosluğu’nun vermiş olduğu turistik vize ile Av Turizminizi gerçekleştirebilirsiniz.

haber41

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52