banner48

Toplum olarak birlik beraberlik içinde Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüsü illetiyle tek yumruk mücadele ederken bunu fırsat bilen saygısızlar dayanışma ruhumuzu zedelemektedirler. 

Geçtiğimiz günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşlara koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilmesiyle Türkiye'nin birçok yerinde yaşlılarla ilgili tahkir edici görüntülerin paylaşılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Toplum içinde yaşlıları anlamanın, saygı göstermenin yolu önce insan olmaktan sonra kendi annene, bababana, ninene, dedene dışarıda nasıl davranılmasını istediğin gibi başkalarına da öyle davranmak zorunda olduğunun bilincinde olmaktan geçer.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda dediği gibi, 65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunmaları gerekmektedir.

Gençlerin aynada gördüklerinden daha fazlasını, ihtiyarlar bir tuğla parçasında görürler. - Hz. Mevlana

Gençler, ihtiyarların aptal olduklarını sanırlar; ama ihtiyarlar; gençlerin aptal olduklarını bilirler. - George Chapman

Saygısızlık Diz Boyu…

Koronavirüs salgınıyla canla, başla mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür amacıyla alkış eylemi çağrısı yapan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca tarafından başlatılan ve üç gün boyunca saat 21.00’de Cadde, Sokak ve balkonlardan hekimlerimiz için alkış yaparak onlara destek olmuştuk. Hatta şahsım olarak desteğimi canlı yayında bizzat vermiştim.

Üzerinden sadece birkaç gün geçti ve mail adresime Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ulaşan basın açıklaması mail’i düştü. Mail başlığında ise “ÖNEMLİ DUYURU” yazıyordu.

Gelen Mail’de ise;

Tüm dünyada olduğu gibi COVİD - 19 hastalığının ülkemizde de görülmesiyle beraber, kamu ve özel sektörde çalışan bazı kişilerin, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Kamu ve Özel Hastaneler ile aile hekimliklerine, hasta olmadıkları halde başvurarak usulsüz rapor talebinde bulundukları ve hekimlerimize baskı, tehdit, sözlü ve fiziksel şiddet benzeri yanlış tutum ve davranışlarda bulunduğu yönünde duyumlar alınmaktadır.

Konu ile İlgili, ilimizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında buna benzer yasal olmayan talepler gerçekleştirilmeyecektir. Böylesine hassas bir dönemde özveri ve fedakârlıkla görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza karşı baskı ve şiddet uygulayan kişiler olması halinde haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Deniyordu…

Desinler diye göstermelik sevgiye, saygıya kimsenin ihtiyacı yoktur. Çok Yazık!

Bu üzücü durumlar bugün Kocaeli’de yarın başka bir yerde yaşanmadan şuan özellikle içinde bulunduğumuz bu günlerde bizim olduğu gibi sağlık çalışanlarının da moral ve motivasyona ihtiyaçları var.

Aklı almayanlar, merhametsiz, vicdansız, empatiden yoksun insanlar. Sizi anlatmaya kelimeler yetmiyor…

Yaşlı bizim annemiz,

Yaşlı bizim babamız,

Yaşlı bizim dedemiz,

Yaşlı bizim ninemiz,

Yaşlı bizim kıymetlimiz,

Yaşlılar bizim baş tacımız,

Hekim bizim annemiz,

Hekim bizim babamız,

Hekim bizim kardeşimiz,

Hekim bizim ağabeyimiz,

Hekim bizim canımız,

Kendi annene, babana, ninene, dedene, kardeşine, ağabeyine, sevdiklerine, değer verdiklerine kısacası büyüklerine nasıl davranılmasını istiyorsan sen de öyle davran!

İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır…

Dünyayı saran canımızı yakan "Vaka" haberleri tez zamanda son bulur inşallah

Yerelden, Ulusala

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.