banner48

Haberlere Gebze D-100 karayolu SAFAŞ karşısı olarak yansıyan mevkide meydana gelen kazalar dur durak bilmiyor.

Bu noktada Trafik kaza istatistiklerine bakacak olursanız hep ölümlü, hep zincirlemeli trafik kazaları meydana geliyor.

Bu noktayı bırakın bölgemizde nerdeyse Türkiye’de bilmeyen yoktur. Hava yağışlı olsun, güneşli olsun bu bölgede ölümlü, maddi hasarlı kazaların ardı arkası kesilmiyor.

Çoğumuzda bu bölgede meydana gelen kazalara ya bizzat şahit oluyoruz, ya da duyuyoruz. Gidiş, dönüş D-100 karayolu üzerinde kaza sonrası uzun kuyruk oluştuğunda ölümlü kazaların olduğu yer olarak ilk buranın aklımıza geliyor olması çeşitli soruları beraberinde getiriyor.

Trafik kazalarında sürücü hataları, hava şartları, dikkatsizlik, hız sınırı, çevre, yol ve çeşitli kusurlar akıllara geliyor. Ancak çoğunlukta hep aynı noktada kazaların meydana gelmesi düşündürüyor.

Bütün hatalı sürücüler, dikkatsiz sürücüler, hız yapanlar, kural ihlali yapanlar özellikle bu noktada denk gelip kaza yapıyor olmaları mümkün değildir.

Özellikle bu bölgenin yol durumu, yol geometrik standartlarının, yol yüzeyinin, görüş mesafesinin, uyarı tabelaların incelenerek gözden geçirilmesi gerekirken, bundan sonraki süreçte üzücü trafik kazalarının bu noktada sıklıkla yaşanmaması için tedbirler alınması noktasında ilgili kurumlar tarafından irdelenerek masaya yatırılması gerekmektedir.

Karayolu yapım ve işletme aşamasında uzman kişiler görev yapsa da geometrik standartların seçiminde hassas davranılsa da yinede gözden geçirilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.