banner48

Günümüzde anlamlı sözleri yazmak veya okumak pek önemli değil önemli olan bu sözlerde ne anlatılmak istendiği veya ne algılandığıdır. Belki aracınızın bir köşesinde, belki çalışma odanızın bir köşesinde, beklide iş yerinizde, beklide evinizin belli yerlerinde anlamlı sözlere rast gelmek mümkün olabilir. Bu anlamlı sözleri okumak veya başkalarına okutmak kadar da güzel bir şey yoktur. Beklide bu sözler başta sizin yapınızı ardından hayata bakış açınızı yansıtabilir. Bu yansımayla yanınıza gelen kişilerinde bu sözlerden ders alması, gerektiğinde düşünmesi gerektiğini de düşünüyor olabilirsiniz.

Gözler nasıl ki kalbin aynasıysa anlamlı sözlerde bence yaşanmışların ve yaşanacakların aynasıdır. Gözler ve bakışlar nasıl ki, insanı anlatıyorsa anlamlı sözlerde geçmişte yaşayan tecrübeleri, yaşanmışları anlatan ders alınması gereken çeşitli sözlerdir. Günümüzde var olan bütün sözlerden mutlaka kendimize veya çevremize bir anlam çıkartabiliriz. Fakat herkesin çıkarttığı anlam kendi yaşantısıyla, hayata bakış açısıyla farklı olabilir. Her evin manzarası nasıl ki, aynı değilse kişilerinde hayata bakış açısı aynı olmaya bilir. Saygı duymak gerekir.

Alman sözünde derki; Üç kişinin bildiğini, bütün köy biliyor demektir! Bu söz sanırım düşündürecektir. İyi günde bilinen sırların kötü günde bir anda her tarafa yayılabileceğinin ifadesi olabilir.

“Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.”. Nankör insan toplumda, nankör insan çalıştığımız ortamda, nankör insan aile içinde, nankör insan dostlar içinde, nankör insan hemen yanınızda olabilir. Ancak, şuan anlayabilmeniz pek mümkün olmaya bilir. Neden mi? Çünkü sırtınızda taşıyorsunuz hele ki bir indirmeyi düşünün veya indirin, işte nankörler o zaman daha net olarak meydana çıkacaktır.

“İt yavrusu it olur, kurt yavrusu kurt olur DNA’sı budur.”

Derince Hastanesinde neler oluyor.!

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş’in görevden alınıyor iddiaları adeta Kocaeli de kamuoyunda yankı uyandırdı. 2016 yılından itibaren hastanede başarıyla görev yapan yönetici hakkında görevden alınıyor şeklinde yayılan yorumlar Kocaeli kamuoyunda şok etkisi yaratırken neden görevden alındığı da merak ediliyor. 5/12/2017

Sevgiyle ve dostça kalın ama kendinize ve keyfinize iyi bakın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.