banner48

Nedir bu şiddet,

Kendi emrindekine at tokatı,

Ekmeği uğruna susana, karşında istifini bozmadan esas duruşta durana bas sopayı,

Bu durum bir insan için kabul edilir bir durum değil.

Neymiş efendim, İstanbul Kartal’da bir zabıta memuru iddiaya göre emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle amiri tarafından tokatlanıyor. Pardon ama başkan bey, biz hangi asırda yaşıyoruz. Tokat atmak ne haddinize, yapılan bir hata varsa alırsın savunmasını, verirsin disiplin cezasını. Çok büyük bir suçu da varsa koyarsın kapının önüne tokat atmak neyin nesi sen neyin kafasını yaşıyorsun.

Kendi personeline tokat atan sürekli vatandaşlarla iç içe olan şiddet yanlısı bir “Zabıta Daire Başkanı” bizim esnafımıza nasıl davranır?

Kendi personelini mesai arkadaşları içinde ekmeği için karşında esas duruşta bekleyen bir kişiyi suçu ne olursa olsun ulu orta tokatlamaya ne başkanın nede kimsenin hakkı yoktur.

Çalışan hangi koşulla olursa olsun mesai saatleri içerisinde kazandığı parayı hak etmesi için canla başla çalışması aldığı paranın karşılığını vermesi gerekir. Ancak hiçbir çalışanın işini gücünü bilemem ama ruhu ve bedeni kimseye ait değildir.

Ben Radyo’da bu haberleri sunarken böylesi iğrenç bir habere denk geldim ve inanın kendimi zor tuttum. Zaten haberi de okumadım. Ben ne zabıta memurunu tanırım, nede zabıta daire başkanını tanırım.

Sadece esas duruşta, dayak yediği halde esas duruşta durup istifini bozmayan bir insana vurulmasının yanlış olduğundan yazma gereği duydum. Doğru her yerde birdir, yanlış her yerde yanlıştır. Yanlışın yeri, zamanı, makamı, konumu kesinlikle olmaz yanlış hepimiz için yanlıştır.

Herkesin gözü önünde tokat atarak aşağılayan ve hakaret eden insanlıktan uzak bu davranışı bir insan olarak şiddetle kınıyorum.

Yaşanan üzücü olay sonrası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal gece yarısından sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Zabıta memuruna şiddet’ görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Ben de haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarımızla aynı duyguları yaşadım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanımız saygıdeğerdir.”

“Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanını görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar.” Diyerek paylaşım yapması duyarlı vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Olayın İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Kartal’da yaşanması veya Türkiye’nin farklı bir yerinde yaşanması benim için fark etmiyor. Böyle bir şiddeti ekmeği uğruna mücadele veren ne zabıta, ne işçi, nede bir memur kısacası hiçbir çalışan, hiçbir insan hak etmiyor.

Ülkemiz genelinde bu tür şiddetlerin yaşanmaması dileği ile esen kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner93