Hülya Aksoy Veliler İle Bir Araya Geldi

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen; Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi; çalışmaları kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velilerine eğitim verildi.

banner96

Hülya Aksoy Veliler İle Bir Araya Geldi

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen; Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi; çalışmaları kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velilerine eğitim verildi.

16 Ocak 2018 Salı 09:28
Hülya Aksoy Veliler İle Bir Araya Geldi
banner22

Okulun toplantı salonunda gerçekleşen eğitime; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra; İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Elif Yapıcı Kulaksız, okul idarecileri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; Sayın Hülya Aksoy, yapmış olduğu konuşmalarında; “İlimizde Kadın Sağlığı Projesine başlattık ve kadınlarımızla paylaşıyoruz. Biz kadınlar genellikle kendimizi ihmal ederiz. Öncelik olarak evimizi, eşimizi ve çocuklarımızı ön plana alırız. Bizler sağlıklı olacağız ki, bunları çok rahat yapabilelim. Sizler buradaki konuları biliyorsunuz fakat bilmek yetmiyor, bunları uygulamak çok önemlidir. Doktorlarımızın söylediği üzere meme kanseri kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla meme kanserini her kadınımız evde kendi kendine muayenesini yapmak suretiyle takip edilebileceği dolayısıyla erken teşhis alınabileceği belirtiliyor. Bu da her kadının her ay düzenli olarak bunu yapması demektir. Tabi burada sadece meme kanseri değil kadınlarımızı yakından ilgilendiren hastalıklar hakkında bilgilendireceğiz. Burada dinlediklerinizi lütfen kendinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlar varsa onlarla paylaşın ve kendinizi ihmal etmeyin.” diyen Sayın Hülya Aksoy,  tüm katılımcılara teşekkür etti.

Projede görev alan İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci Sobi, tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında verdiği eğitimin ardından, kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi.

Eğitim sunumunun ardından Sayın Hülya Aksoy; Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün hazırladığı teşekkür belgelerini öğrenci velilerine verdi. Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52