DEĞERLER EĞİTİMİ İLE AİLE’NİN ÖNEMİNE VURGU YAPILIYOR

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Değerler Eğitimi kapsamında ‘Aile Değerleri’ konulu program düzenlendi

banner96

DEĞERLER EĞİTİMİ İLE AİLE’NİN ÖNEMİNE VURGU YAPILIYOR

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda Değerler Eğitimi kapsamında ‘Aile Değerleri’ konulu program düzenlendi

17 Şubat 2017 Cuma 12:19
DEĞERLER EĞİTİMİ İLE AİLE’NİN ÖNEMİNE VURGU YAPILIYOR
banner22

Düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katılım gösterdi.

Kendimize Sorular Sormalıyız

Programda Aile Değerleri üzerine bilgilendirmelerde bulunan konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi, “Her anne babanın kendine sorması gereken bir sorudur. İyi bir okulu bitirmiş bir insan mı?   Sorumluluk sahibi bir insan mı?   Özgüvenli, kendini iyi ifade eden bir insan mı?   Vatana millete hayırlı bir insan mı?    Yoksa mutlu bir insan olsun yeter mi?    Bu listeyi istediğimiz kadar uzatabiliriz. Herkese göre farklılıklar gösterebilir.   İşte bu liste ile anne baba olarak hayatta önem verdiğimiz değerler ve çocuğumuzda olmasını istediğimiz değerler ortaya çıkmaktadır.   

                                            

Anne babalar olarak sormamız gereken ikinci soru “Peki içinde bulunduğumuz ortam ve çevre istediğimiz değerlere sahip çocukları yetiştirmek için uygun mu?” Her şeyi çocuklarımız adına düşünüp yaparken sorumluluk sahibi olabilecekler mi? Bu kadar şiddeti televizyonlarda seyrederken barışçıl olabilecekler mi? Aşırı koruma ve müdahaleci davranırken özgüvenleri gelişecek mi? Biz şimdi onlar mutlu olsun, üzülmesinler diye uğraşırken, onlar mücadele etmeden mutlu olabilecekler mi? 

Değerler Tutum ve Davranışlara Yön Verir

Değerler davranışlarımıza yön veren standartlardır. Hayatimizin her yerinde her zaman zihnimizdeki çeşitli değerlerle harekete geçeriz. Bu nedenle değerler, tutum ve davranışlarımızla yakından ilişkilidir, onlara yön verir. Sevgi, saygı, mutluluk, doğru davranış, insanlık onuru, dürüstlük, şiddetten kaçınma, hoşgörü vb. gibi temel insani değerler insanın en iyi tarafını ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Kısacası; değerler sosyal yaşamımızı düzenler, kolaylaştırır. Ancak içinde yaşadığımız dünyada bazı değerler çok hızlı değişmektedir. Değişim kaçınılmazdır, ancak hızlı değişim bireylerin uyum sağlamasını zorlaştırabilir. Bu hızlı değişim artık kuşaklar arasında değil, aile içinde bile çatışmalara yol açabilmektedir. Artık insanların sosyal çevresinde sadece aile değil, televizyon, bilgisayar oyunları, sinema, dergi, internet,   oyuncaklar ve reklamlar aracılığıyla bütün dünya çocuklarımızın sosyal çevresi olmuştur. Aile ve okul tarafından verilen değerlerle televizyon ve dışdünyanınverdiği değerler çoğu zaman farklılık göstermektedir. Bu noktada anne babaların isleri daha da zorlaşmaktadır. Hızlı ve baş döndürücü şekildedeğişim içinde olan değerler, bunlarla bas etmek zorunda kalan ve değer karmaşası yasayan çocuklar için değer aktarımı çok daha önemli bir hale gelmiştir.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52