DOĞAN, İZMİT'E SANAT YAKIŞIYOR

Dünya Sanat Günü etkinlikleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımıyla Yürüyüş Yolu'nda yapıldı.

banner96

DOĞAN, İZMİT'E SANAT YAKIŞIYOR

Dünya Sanat Günü etkinlikleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımıyla Yürüyüş Yolu'nda yapıldı.

20 Nisan 2017 Perşembe 16:59
DOĞAN, İZMİT'E SANAT YAKIŞIYOR
banner22

İzmit Belediyesi, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mustafa Türk Sanat Galerisi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe  İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER SERGİLENDİ

İZMEK kursiyerleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Mustafa Türk Sanat Galerisi üyelerinin birbirinden güzel el emeklerinin sergilendiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklerde Yürüyüş Yolu'na  kurulan stantlarda, resim, müzik, ebru, hat, el işleri gibi bir çok eser sergilendi. Programın açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, "böyle güzel bir bahar gününde sanat için bir araya gelişimizden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

SANATIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Başkan Doğan'da yaptığı konuşmada sanat sayesinde insanın dünyaya farklı bir çerçeveden baktığını belirterek " sanat,  insanın vücudundaki kanına bile etki etki eder. Toplumsal yaşamın tadına, kalitesine de çok önemli etkisi var. Biz, sanatın önemini ve etkilerini bilen bir belediye olarak şehrimizi daha fazla sanatla doldurmak istiyoruz. İzmit'imize sanat çok yakışıyor. Gerek estetik açıdan gerek diğer sanat dalları açısından yapacak çok işimiz var ama yaptığımız çokta iş var. Ben 28 Haziran'da açılışını yapacağımız Kültür Tepsini 2. Etap projemizi sanat tepesi olarak tanımlıyorum. İçerisinde bulunan mini amfi tiyatromuzda ve diğer alanlarda resimden müziğe sanatın her dalının yapılacağı bir yer olacak.  Yine mahallerimizde açtığımız cep sinemalarında çocuklarımızı sinemayla buluşturup onlarda bir sinema kültürü oluşturmaya çalışıyoruz.

İZMİT SANATLA DOLU DOLU BİR KENT OLACAK

İZMEK kurs merkezlerimizde resimden, müziğe, ebrudan diğer sanatlara kadar her alanda çalışmalarımız var. Çocuk tiyatrosu için çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Sanat Galerimizde sanatsal aktiviteleri her zaman destekliyoruz. İzmit'i sanatla dolu dolu bir kent yapma hayalini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sanat sergimize katılan tüm sanatçı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, birlikte yaptığımız çalışmalar devam edecek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Doğan ve katılımcılar, gün  nedeniyle açılan stantları gezdiler.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52