1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nın ödül töreni Kocaeli Kitap Fuarı'nda

9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nın ödül töreni fuarın açılışında yapılacak

banner96

1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nın ödül töreni Kocaeli Kitap Fuarı'nda

9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nın ödül töreni fuarın açılışında yapılacak

11 Mayıs 2017 Perşembe 18:19
1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nın ödül töreni Kocaeli Kitap Fuarı'nda
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nda ''Kitap ve Medeniyet'' konusunu çizgilerle en güzel anlatan karikatürler, jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda belirlendi. 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini 13 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılış töreninde alacak.

 

ÖDÜL TÖRENİ KİTAP FUARI'NDA

Daha ilk yılından yarışmaya 58 ülkeden 493 karikatürist 1218 eserle başvurdu. Jürinin titiz değerlendirmesiyle bunların arasından ''Kitap ve Medeniyet' olgusunu en iyi anlatan 67 eser finale kaldı. Üstelik Kocaelili karikatüristlerin eserleri de finale kalmayı hak etti. Dikkat çekici eserlerin yer aldığı yarışmanın final değerlendirmesi 28-29 Nisan tarihlerinde yapıldı ve dereceye giren eserler belirlendi. Ödül töreni ise 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nın 13 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de yapılacak açılış töreninde gerçekleştirilecek, aynı zamanda fuar süresince usta karikatüristlerin söyleşileri ve atölye çalışmalarına yer verilecek.

 

KARİKATÜR FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK

1. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması, 9. Kocaeli Kitap Fuarı bünyesinde adeta bir karikatür festivaline dönüşecek. Kocaeli'nde karikatür sanatına olan ilgiyi ve merakı artırmak, bu sanata ilgi duyan her yaştan insanın kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma projesi, aynı zamanda geleceğin karikatüristleri için ilk adım olacak. Usta karikatüristlerin jüride yer aldığı yarışmada birinci olan eser sahibine 15 bin TL, ikinci olan 10 bin TL, üçüncü olan ise 5 bin TL kazandıracak. Teşvik ödülü olarak 2 bin 500 TL verilecekken Kocaeli'nden başvuran gençler için ise 5 adet bin 500 TL başarı ödülü verilecek.

 

HASAN KAÇAN DA KİTAP FUARI'NDA

Karikatür denildiğinde Türkiye'de ilk akla gelen isimlerden olan, Gırgır'ın efsane karikatüristlerinden Hasan Kaçan (Heredot Cevdet) da, karikatür severleri Kitap Fuarı'nda yalnız bırakmayacak. Hasan Kaçan, Kılavuz Gençlik alanında 21 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de yani fuarın kapanış söyleşisinde gençlerle buluşacak. ''Hasan Kaçan'la Hasbihal'' konulu söyleşide ünlü karikatürist, gençlere iyi bir karikatürist olmanın ipuçlarını verirken, gündemi de değerlendirecek.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52